Вчені розповіли, як шоколад може врятувати життя

Нові дослідження американських вчених показують, що вживання шоколаду п’ять разів на тиждень знижує ризик виникнення серцевого нападу, повідомляє Радіо Максимум.

Попередні дослідження вже пов’язували мінімально оброблений темний шоколад з поліпшенням здоров’я серця через високий вміст антиоксидантів, що знижують рівень “поганого” холестерину і кров’яного тиску, а також поліпшують кровообіг і запобігають утворенню кров’яних згустків.

В ході випробувань фахівці вивчили 148 465 людей середнього віку, які були опитані на предмет вживання шоколаду. За час спостережень 4055 людей постраждали від серцевого нападу. Було встановлено, що люди з надмірною вагою, які вживали п’ять або більше порцій шоколаду щотижня, набагато рідше страждали від інфаркту. Фахівці відзначають, що вживання шоколаду ніяк не впливало на ризик розвитку серцевого нападу у людей з нормальним індексом маси тіла або недостатньою вагою.

Поки що експерти не можуть однозначно сказати, чому ефект від вживання шоколаду впливає тільки на людей з надмірною вагою, тому найближчим часом мають намір провести додаткові дослідження, щоб виявити причинно-наслідковий зв’язок.