Вчені спростували міф про зв’язок фастфуда з ожирінням

Дієтологи з Корнельського університету (США) з’ясували, що в 95 відсотках випадків захворювання на ожиріння не пов’язане з вживанням газованої води і фастфуду, пише Кореспондент з посиланням на Medical Daily. Детальні результати дослідження опубліковані в журналі Obesity Science & Practice.

Такі висновки були зроблені в ході аналізу спостережень, здійснених організацією з контролю і профілактики хвороб в США (CDC) на всій території США в 2007 і 2008 році.

За словами одного з авторів дослідження Девіда Джаста, вузькоспрямовані атаки на фастфуд є неефективними, оскільки вони відволікають увагу суспільства від справжніх причин появи ожиріння і не дають аналізувати всю ситуацію в цілому.

Для доказу своєї теорії вчені проаналізував індекс маси тіла (ІМТ) американців, а також кількість фастфуду та здорової їжі, яку вони вживають протягом дня.

З’ясувалося, що прямий взаємозв’язок між кількістю фастфуду та ожирінням властивий не більш як 5 відсоткам населення. В інших випадках люди вагою від 56 до 140 кг вживали приблизно однакову кількість фастфуду.
Таким чином, вчені дійшли висновку, що фастфуд не можна вважати винним у виникненні епідемії ожиріння в США.
Наразі експерти продовжують шукати причину в аналізі всієї дієти населення в цілому і рівні фізичної активності.

Залишити відповідь