Вчені запустили міжнародний проект з вивчення НЛО

Міжнародна група вчених і інженерів запустила проект UFODATA, присвячений систематичному науковому вивченню непізнаних літаючих об’єктів, говориться на сайті проекту, повідомляє Кореспондент.

Проект був задуманий Марком Родьер, науковим директором Центру дослідження НЛО і політологом Олександром Вендтом з Ohio State University.

“Стало ясно, що будь-який прорив у нашому розумінні феномена НЛО потребує розриву з минулим. Сьогодні ми повинні вивчати НЛО так само, як і інші науки вивчають свої конкретні об’єкти. Звичайно, це є непростим завданням, але це можливо зробити завдяки сучасним досягненням в технологіях”, – вважає Родьер.

На думку авторів проекту, переважна більшість зафіксованих НЛО можуть бути легко ідентифіковані як цілком природні або техногенні (людські) явища і об’єкти. Тому проект UFODATA спрямований на вивчення дуже невеликого сегмента даних, які поки неможливо пояснити.

Реалізація UFODATA передбачає розгортання глобальної мережі автоматичних станцій спостереження, щоб контролювати небо у форматі 24/7 в пошуках НЛО і збирати якомога більше наукових даних про таємничі об’єкти.

 

Залишити відповідь