Вчені заявляють, що створили надшвидкі ліки від гепатиту С

Вчені з Китаю та США заявили про створення нових швидкодіючих ліків від гепатиту С, пише Кореспондент з посиланням на News Sciencemag. Докладні результати дослідження опубліковані в журналі Hepatology.

Новий засіб здатний нейтралізувати сам вірус хвороби, а також ліквідувати всі сліди присутності гепатиту С із людських органів протягом трьох тижнів після прийому. Ліки є спеціальним гібридом з декількох протигепатитних засобів, які активно чистять організм людини.

За словами Джорджа Лау з Центру печінки в Гонконзі, успіх нових ліків полягає в тому, що вони здатні одночасно атакувати всі складові вірусу гепатиту С в печінці. Це заважає хворобі запускати процес самокопіювання клітин і, в підсумку, ліквідує її.

Наразі засіб випробувано на 18 пацієнтах-добровольцях. Всіх їх вилікували від хвороби протягом 3-12 тижнів з мінімальною кількістю побічних ефектів.

Після клінічних випробувань ліків вчені сподіваються заручитися підтримкою фармацевтичних компаній заради створення і розповсюдження нового засобу серед безнадійно хворих пацієнтів.

 

Залишити відповідь