Вибираємо зручні та елегантні легінси

Стрункий силует, рельєфні м’язи, легкість руху та витонченість – навіть якщо ваші ніжки не зовсім відповідають усім цим рисам, існує одяг, який дозволяє максимально наблизитися до них. Це легінси – штани, що щільно прилягають до ніг, забезпечуючи максимальний комфорт руху і гарну підтримку м’язам. Зазвичай легінси вважають синонімом лосин, проте це не зовсім вірно. Але про все по черзі.

Звідки взялися легінси?

Сама назва походить від англійського слова leg, тобто «нога». Відповідно leggings – це одяг для ніг, що повністю справедливо. Першопочатково вони були стандартною частиною чоловічого гардеробу – всі ми пам’ятаємо портрети аристократів минулих століть, які позують у щільних, обтискуючих ноги штанах. Ця частина військової форми, перекочувавши у війська Російської Імперії з Пруссії, часто виготовлялась з шкіри лосей, звідки і походить назва «лосини». В ті часи одяг, що настільки підкреслював обриси тіла, могли вдягати лише чоловіки. Проте сьогодні ситуація абсолютно протилежна – чоловічі легінси або лосини залишилися актуальними у певних видах спорту та в якості теплої спідньої білизни, а от у повсякденному гардеробі чоловіка вони виглядають досить дивно.

Щє півстоліття тому жіночі легінси теж не можна було назвати звичайною частиною одягу, адже носити такі речі вважалося просто вульгарними. На щастя, з того часу мода зробила кілька рішучих кроків у сторону комфорту, і тепер легінси вперто не втрачають свої позиції, будучи як максимально зручним одягом для тренувань, так і для повсякденних справ. Яскравий тому приклад – легінси Victoria’s Secret, які можна придбати в фірмовому магазині: https://secretangel.kiev.ua/sportivnaya-odezhda-vs/legginsy/. Максимальна якість та зручність гарантовані цим відомим брендом.

Легінси чи лосини? Сучасний погляд

Неймовірне різноманіття сучасних легінсів та лосин дозволяє вибирати варіанти буквально на будь-який випадок – в них ви сміливо можете вирушати у офіс, якщо модель наближена до стилю casual, на прогулянку в парк і, звичайно, на тренування. Головне – правильно підібрати модель, адже тут є багато варіантів і нюансів. В першу чергу потрібно розібратися в сучасному значені понять «лосіни» і «легінси»:

  • Лосіни – це одяг, який виготовляється виключно з еластичних тканин для комфортної підтримки тіла. Найчастіше вони використовуються для занять спортом або ж для повсякденного вбрання. Проте лосини – не найкращий вибір для якихось важливих справ чи походу на роботу, якщо мова іде про дрес-код, наближений до офісного.
  • Легінси – штани, які можуть виготовлятися як з синтетичних, так і з натуральних тканин або ж їх комбінації. Наприклад, сьогодні у тренді моделі із екошкіри, а кілька років тому популярністю користувалися варіанти з джинсових тканин.

При цьому штани з еластичних матеріалів, які щільно прилягають до ніг, часто можуть називатися і легінсами, і лосинами. В першу чергу вони призначені для занять спортом, проте універсальність сучасної моди дозволяє носити їх і як частину повсякденного образу. Аби правильно обрати легінси для тренувань або активного відпочинку, варто звернути увагу на кілька деталей.

Легінси для спорту: які найкращі?

Гарний одяг – невід’ємна частина сучасного культу спорту. Адже заходити у тренажерну залу або вирушати на пробіжку набагато приємніше у гарних фірмових легінсах, що вигідно підкреслюють форму ніг, аніж у старих широких штанях. Тому виробники кожного року випускають нові колекції лосин для бігу, тренажерів, фітнесу, йоги і т.п. Як же не загубитися серед широкого вибору? Все досить просто:

  • В першу чергу необхідно звернути увагу на матеріал, з якого виготовлені легінси – біфлекс, еластан, спандекс. Еластична тканина не лише зробить силует стрункішим, але й підтримає м’язи при підвищених навантаженнях. Сьогодні нам пропонуються моделі з підтримкою у зонах, які будуть напружуватися найбільше під час того або іншого виду спорту. Також є варіанти з сіточкою для циркуляціїї повітря у певних місцях – це особливо актуально під час занять у спеку.
  • Не дивлячись на те, що спеціалісти завжди рекомендують обирати натуральні тканини, сучасні матеріали – це справжні високотехнологічні рішення, які будуть всотувати піт і підтримувати комфортну температуру тіла протягом усього тренування. А от натуральна тканина швидко просякне рідиною і займатися в такому одязі буде, м’яко кажучи, незручно.
  • Важливо підібрати розмір, який ідеально підтримуватиме тіло – завеликі легінси під час спорту будуть дратувати постійним сповзанням, а замалі – занадто стягувати і порушувати кровообіг. Саме для спорту зручнішими будуть лосини з високою талією та достатньою довжиною, аби прикривати гомілки.
  • Легінси під час тренувань – це не лише дань зручності та моді, але й питання безпеки. Сучасні еластичні тканини забезпечать захист від можливих травм під час занять на тренажерах. Тому якщо ви займаєтеся силовим тренінгом, не забудьте звернути увагу й на щільність тканини.

Щє один важливий момент для вибору спортивних легінсів – це їх кольорова гамма. Відомі бренди і виробники категорії економ пропонують дуже барвистий асортимент – починаючи від класичних темних кольорів і закінчуючи лосинами з яскравим тваринним принтом. Вибір залежить лише від рівня вашого психологічного комфорту у подібному одязі, проте завжди варто пам’ятати, що чорні лосини зроблять вас більш стрункими візуально, ніж рожеві у цяточку.