Від мотивації до співбесіди: переселенцям з Донбасу розказали, як знайти роботу

 

Хороша робота з неба не падає. Щоб досягти успіхів на цьому шляху, доведеться попрацювати, і, насамперед, над собою. Про це йшлося на семінарі для переселенців «Дні кар’єри» у Кривому Розі. Це перший проект Центру міжнародного грантрайтингу при Дніпропетровській ОДА. Він стартував в регіоні на початку грудня і пройшов також у Нікополі, Павлограді та Дніпродзержинську.

¦¦¦-TАTМ¦¦TА¦-_8.12

«Наша задача – швидко реагувати на соціальні та економічні потреби переселенців. Для цього якраз і створювався Центр грантрайтингу при Дніпропетровській ОДА. «Дні кар’єри» – важливий крок до соціалізації переселенців. Проект став можливий завдяки підтримці ПРООН і покликаний допомогти новим жителям Дніпропетровщини знайти роботу. Цей пошук не такий простий, як здається на перший погляд. Та все одно не слід пасувати перед труднощами. Треба бути певним, що якесь вакантне місце чекає саме на вас», – наголосила радник очільника регіону Ольга Горб.

На «Днях кар’єри» переселенці дізналися про альтернативну зайнятість та інноваційні методи працевлаштування. На майстер-класах їм розповіли, як скласти ефективне резюме й підготуватися до співбесіди. А представники Центру грантрайтингу детально зупинилися на проектах з розвитку підприємницьких навичок та підтримки бізнесових ініціатив.

Кожний учасник мав змогу поспілкуватися з потенційними роботодавцями, отримати кваліфіковану консультацію з юридичних питань та почути поради професійного психолога. У колі  експертів можна було потренуватися написати заявку на отримання міжнародного гранту.

До «Днів кар’єри» долучилися також ГО «Центр зайнятості вільних людей» та обласний центр зайнятості.

Сьогодні на Дніпропетровщині проживає майже 80 тис. переселенців.

Залишити відповідь