Від соцмереж вимагають моніторингу екстремістського контенту

Через терористичні атаки зростає тиск на соціальні мережі і держави вимагають від Facebook, YouTube і Twitter докладнішого моніторингу екстремістського контенту. Про це пише gazeta.ua із посиланням на The Wall Street Journal.
Зазначається, що минулого тижня Facebook вилучив сторінку, яку ймовірно використовували двоє підозрюваних у стрілянині в Сан-Бернандіно. Представник соцмережі відмовився розповісти, як був знайдений даний профіль, а також про те, як була визначена його приналежність.
“Коли справа доходить до терористичного контенту, то це важка ситуація для компаній і я їм не заздрю. Тим не менш, я хвилююсь, що небезпечно давати недемократичним за своєю природою компаніям більше можлвостей регулювати свободу слова”, – сказав виданню глава Фонду електронних кордонів США Джилліан Йорк.
Повідомляється, що кількість матеріалів є викликом для компаній. Близько 400 годин відео з’являється на YouTube щохвилини. Сайт не вилучає ролики самостійно, а робить це лише після того, як хтось з користувачів надішле скаргу. Facebook повідомляє, що компанія намагається опрацьовувати такі звіти користувачів оперативніше.

Залишити відповідь