Від творчості до інфраструктури: молодь пропонує власне бачення розвитку Дніпропетровщини

Велика зала, 350 хлопців та дівчат, 7 важливих напрямків та декілька годин мозкового штурму. Так на Дніпропетровщині народжуються нові молодіжні проекти. Від творчості до інфраструктури – усі гідні ідеї втілять у життя.

У Дніпропетровську пройшла стратегічна молодіжна сесія, на якій зібралися школярі-старшокласники та студенти з різних куточків області. Працювали за 7 напрямками:

1. Здоров’я і спорт, якість життя: сім’я, відносини, соціально-значущі проекти;
2. Підприємництво, бізнес, професія, працевлаштування;
3. Культура і туризм, самодіяльність, хобі, творчість;
4. Освіта і наука;
5. Нова економіка, ІТ-технології, інновації, фінанси, інвестиції;
6. Інфраструктура міста, Система громадського самоврядування;
7. Екологія та екосвідомість, безпека життєдіяльності.

У кожній темі ініціювали по 3 проекти. Наприклад, створення агентств зі спорту, центру сім’ї та відносин, впровадження альтернативних джерел енергії, заснування молодіжного парламенту, зелений патруль, громадська балка для відпочинку та занять спортом та інші.

Тепер їх опрацюють та доповнять. Для цього хлопці та дівчата збиратимуться разом щосереди. Наприкінці грудня вони презентують остаточні варіанти проектів представникам влади, бізнесу та науки регіону.

У Дніпропетровській ОДА чекають на пропозиції молоді та готові допомагати у реалізації проектів. Подібний досвід вже є, зазначив заступник голови ОДА Володимир Пруцаков.

«26 вересня більше півтисячі мешканців регіону зібралися на Стратегічній сесії Дніпропетровщини. Разом визначали пріоритети розвитку області на найближчі 3-5 років. Частина ідей вже втілюється у життя, – сказав він. – Громадськість сама визначає шлях розвитку регіону, у якому мешкає. І це правильний підхід».

«Розумні та освічені хлопці й дівчата на власному прикладі демонструють, що таке активна громадянська позиція. Вони самостійно будують майбутнє країни, роблять її кращою. Такі ініціативи завжди підтримує Дніпропетровська ОДА», – зазначив заступник голови ОДА Гліб Пригунов.

Молодь1

Стратегічна молодіжна сесія.

Молодь2

350 розумних хлопців та дівчат зі всього регіону.

молодь3

Креативні ідеї,

молодь4

… нестандартні рішення,

молодь5

… сміливі плани.

молодь6

Заступник голови ОДА Володимир Пруцаков: «Ми чекаємо на пропозиції молоді».

молодь8

Презентація готових проектів наприкінці грудня.

молодь9

«Молодь Дніпропетровщини демонструє активну громадянську позицію», – заступник голови ОДА Гліб Пригунов.

 

Залишити відповідь