Від зморшок позбавлять овочі

Овочі від зморшок – ідеальне рішення для красивої шкіри. Томати насичені “косметичними” антиоксидантами, що захищають шкіру від шкідливої ​​ультрафіолетової радіації. Пише zdorovia.com.ua.

Вживання великої кількості помідорів може бути засобом боротьби зі зморшками і навіть з раком шкіри, як вважають вчені. Цей овоч насичений антиоксидантом під назвою лікопін, який позбавляє організм від наслідків шкідливої ​​ультрафіолетової радіації. Автори дослідження підкреслюють, що помідор не може бути заміною сонцезахисним кремам, але цілком підходить на роль ще одного інструменту захисту від шкідливого сонячного випромінювання.

Вченим також вдалося з’ясувати, що ще один пігмент під назвою лютеїн, що міститься в шпинаті, демонструє аналогічні результати. Дослідники порівняли шкіру 65 осіб, розділених на дві групи. У першій учасники отримували добавку під назвою TNC (комплекс томатних нутрієнтів) і плацебо, а в другій лютеїн і плацебо. На момент початку і кінця експерименту кожен з учасників пройшов через вплив двох різновидів ультрафіолетового випромінювання, після яких через 24 години була взята біопсія шкіри.

Вона показала, що у людей, які не отримували лікопіну або лютеїну, спостерігалася підвищена експресія певних індикаторів генів, пов’язаних з утворенням зморшок і запальних процесів. Це два найпоширеніших побічних ефект впливу сонця на шкіру. Навпаки, в групах, які отримували активні інгредієнти з томатів, вираженість цих генів була знижена.

 

Фото: pixabay