Відбитки пальців – неунікальні?

Британські банки змінюють системи захисту даних голосом клієнтів через сумніви експертів щодо його унікальності, пише life.pravda.com з посиланням на The Daily Mail.

“Реальність така, що ми дотепер достеменно не знаємо, чи відбитки пальців та голоси у кожного свої”, – розповідає Стівен Купер, голова клієнтського відділу банку Barclays.

Райдужна оболонка ока й голосові команди не можуть бути ефективними у захисті особистих даних власників банківських рахунків. Небезпека й непорозуміння вникають, коли ці показники застосовуються як єдиний спосіб безпеки. Фахівці констатують, що розробники повинні покладатися на них лише в контексті інших особливостей, які доводять ідентичність користувача.

“Проблема полягає у тому, що немає шляху, яким можна було б довести, що відбитки пальців кожного з нас неповторні. Тестування 7.4 мільярдів людей – практично неможливе, а попередні висновки експертів спиралися на вибіркові дослідження”, – зазначає Купер.

І навіть якщо у вибіркових дослідженнях вдасться порівняти відбитки пальців, вони не можуть стверджувати про абсолютну унікальність.

Залишити відповідь