Відомі українські художники створили листівки до свята Миколая

Відомі українські художники Маша Рева, Алевтина Кахідзе, Олексій Сай, Катерина Бучацька, Юлія Бєляєва та Леся Хоменко представили свій образ свята Святого Миколая у благодійному проекті #добрапоштівка. Кожен із митців намалював святкову листівку, повідомляє «Українська правда».

Як йдеться у повідомленні організаторів акції, всі кошти від продажу листівок будуть використані на потреби п’яти дитячих будинків, серед яких: «Оберіг»  у селі Ємчиха, «Пролісок» у с. Вовчків, «Чебурашка» в смт. Рокитне, «Світанок» в с. Красилівка, а також дитячий будинок сімейного типу ім. Міщенко.

«Святий Миколай – справжній. У нього навіть є аккаунт в Instagram. Кожен з нас може ненадовго стати Святим Миколаєм, подарувавши цю листівку другові або написавши теплі слова сироті. Дитина, отримавши листівку, відчує, що вона – не самотня у цьому світі, що у неї є Янгол», – каже художниця Юлія Бєляєва.

Катерина Бучацька звернулася до релігійної сторони свята і зобразила на своїй картині фрагмент розпису Боянської церкви Св. Миколая у с. Боян (початок будівництва – X століття).

Маша Рева представила образ Святого Миколая, що летить з мішком подарунків над містом. А Олексій Сай прокоментував свою роботу так: «Я хотів би зрівняти в правах всіх дітей. А також дати зрозуміти дітям і дорослим: можливо, Бог – є, а, можливо, його і немає – рішення за кожним. Свято – для всіх!».

Залишити відповідь