Відомій майстрині з Дніпропетровщини виповнилося 90 років (Фото)

1 квітня у Новомосковську Дніпропетровської області привітали з 90-річчям майстриню з вишивки, учасницю різноманітних виставок та конкурсів Катерину Михайлівну Дворецьку. Повідомляє сайт 0569.com.ua.

На честь ювілею жінці подарували солодощі та квіти, а також побажали міцного здоров’я, довгих і щасливих років життя, нових яскравих виробів. Та зустріти 100 річний ювілей в колі рідних та близьких людей.

Дворецька Катерина Михайлівна народилася 15 березня 1930 року у селі Рівне Кіровоградської області. Зростала у багатодітній селянській родині. З 1967 року Катерина Михайлівна працювала в ремонтно-механічному цеху Новомосковського трубного заводу. У дитинстві вона захопилася народною творчістю, особливо вишиванням.

Подписаться на наш Telegram-канал можно здесь t.me/vestidpua

Її вироби відомі в місті та за його межами, особливо вишиванки – «безцінне творіння людських рук». Вони підкорюють майстерністю тонкої роботи, чарують багатством фарб, викликають непідробне захоплення у кожного. Свої твори майстриня представляла на різноманітних виставках, де отримувала безліч подяк та захоплень від шанувальників прекрасного мистецтва. Катерина Михайлівна добре знається на вишиванні рушників. В її колекції більше 100 виробів.

Перебуваючи на заслуженому відпочинку, ця талановита жінка є постійним учасником аматорських конкурсів. ЇЇ вироби, присвячені 70-річчю Новомосковського трубного заводу та 60-ти річчю Перемоги, займають почесне місце в експозиції заводського музею.

 

 

Фото та інформація від Територіального центру з соціального обслуговування

інвалідів та літніх людей міста Новомосковська.