Військові отримали дозвіл відкривати вогонь у відповідь – Порошенко

Українські військові отримали наказ відкривати вогонь на ураження в умовах, коли вони є об’єктом нападу.

Про це заявив президент Петро Порошенко, відкриваючи вчора засідання РНБО, повідомляє Українська правда.

“Вчора і сьогодні вночі підрозділи ЗСУ продемонстрували добрий бойовий вишкіл, миттєво відреагували на атаки диверсійно-розвідувальних груп та груп бойовиків”, – зазначив він.

“Ці спроби зірвати Мінські домовленості свідчить про те, що ризики і загрози національній безпеці, суверенітету, територіальній цілісності і незалежності України залишаються надзвичайно високими”, – підкреслив президент.

Він також повідомив, що військовослужбовці, які несуть службу на Сході, мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їх життю.

“Українські військові мають твердий наказ в умовах, коли вони є об’єктом нападу відкривати вогонь на ураження. Ми не допустимо, щоб ворог зміг застати нас зненацька!” – додав Порошенко.

Водночас президент наголосив, що це є лише оборонними діями, і не зважаючи на провокації проросійських бойовиків, які до них спонукають, Україна неухильно виконує домовленості задля встановлення миру.

Глава держави також зазначив, що Україна проводить консультації з країнами Європейського Союзу і трансатлантичними партнерами щодо продовження санкцій проти країни-агресора.

Залишити відповідь