Вишивальники області покажуть найліпші роботи

Хто сказав, що вишивання – суто жіноча справа? Завітайте до Дніпропетровського історичного музею. Там розвінчують цей стереотип. Виставка «Сучасна вишивка» доведе: з цим видом рукоділля добре вправляються й чоловіки. Поринути у світ краси та творчості мешканців області запрошує управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА.

вишивка1

Вишивка зародилася ще у ІІ сторіччі до нашої ери. Орнаменти слугували не тільки засобом прикрашення одягу та інтер’єру, але й виступали у ролі оберегу. Пройшло більше трьох тисяч років, а це мистецтво не втратило своєї актуальності, доводять учасники виставки «Сучасна вишивка».

вишивка3
На ній майстри представлять картини, виконані основними техніками вишивки: хрестиком, гобеленовим швом, гладдю, бісером, стрічками. Різноманітна і тематика робіт: від традиційних квіточок та пейзажів до незвичних мотивів. Наприклад, на виставці представлять вишиту карту України.

вишивка2

Загалом експозиція включає понад сотню робіт від 27 майстрів області. Кожен витвір сповнений енергією автора, який прагне подарувати відвідувачам натхнення для створення власних шедеврів.

вишивка4

Виставка проходитиме в приміщенні діорами Дніпропетровського національного історичного музею за  адресою вул. К.Маркса, 16. Переглянути її можна буде з 5 листопада по 20 грудня.

Залишити відповідь