«Вісті Придніпров’я» – останній номер квітня вже чекає своїх читачів

У новому номері газети «Вісті Придніпров’я»  ви дізнаєтесь про онлайн-прописку, програму «Безпечні дороги» та фестиваль тюльпанів. Також ексклюзивно у нас: Анатолій Сіденко: «Після повернення додому Чорнобиль для нас тільки починався».

Вибух на Чорнобильській атомній електростанції стався 32 роки тому. Але в пам’яті тих, хто ціною власного здоров’я та життя ліквідовував наслідки цієї трагедії, все було ніби вчора. Мешканець Нікопольщини Анатолій Іванович Сіденко потрапив до небезпечної зони у вересні 1986 року, коли рівень радіації перевищував показники в енну кількість разів. Своїми спогадами Анатолій Іванович ексклюзивно поділився з кореспондентом «Вістей».

Життя регіону

Перейменування області – Дніпропетровська чи Січеславська?

У рамках декомунізації обласний центр отримав нову назву – Дніпро, тепер спільнота прагне перейменувати і саму область.

 Славетні дуби із Хортиці у Дніпрі

У Самарському районі Дніпра, біля місця славетної битви військ отамана Івана Сірка, молодь та громадські активісти висадили дуби й відремонтували лави. Саджанці дубів виростив із «хортицьких» жолудів житель Фрунзенського масиву Віталій Плахотін.

 Квітує Васильківщина і в свої 95

У державному архіві Дніпропетровщини зберігається документ від 7 березня 1923 року про утворення Васильківського району, а в квітні Васильківку офіційно названо районним центром. З того часу минуло 95 літ і зим.

 В гостях у ТОВ «Олександрівське-2014»

Їй чудово вдається поєднувати ці дві непрості ролі – жінки-керівника й дружини та матусі. Вона – стильна та красива, стежить за модою, готує смачні страви для родини і залишається постійною загадкою для свого чоловіка. Це –  Наталя Рощук – керівник ТОВ «Олександрівське-2014», що у Широківському районі.

Життя міста

Теплоходи очікують виходу в рейс

У Дніпрі сезон навігації планують відкрити 5 травня. Поки ж теплоходи, в очікуванні перших пасажирів, стоять в річковому порту. «Вісті” вирішили поцікавитись маршрутами, розкладом рейсів і вартістю подорожей по хвилях.

Діти випадають із вікон

Розпочинається тепла пора року, а отже, ми  відчинятимемо вікна, аби в квартиру потрапляло свіже повітря. Правоохоронці попереджають, якщо в приміщенні є маленькі діти – в жодному разі не залишайте їх без нагляду поряд з відчиненими вікнами.

Життя-Буття

У скільки обійдеться пікнік на травневі?

Наближаються травневі свята, а разом з ними – довгі вихідні. Більшість з нас в ці весняні дні не сидітимуть вдома, а відправляться на пікнік. Традиційно, жодне «застілля» на природі не обходиться без м’яса і свіжих овочів. Кореспондент «Вістей» пройшовся по ринку в одному зі спальних районів Дніпра, щоб підрахувати, у скільки в цьому році обійдеться святковий пікнік.

Без корупції

У перший клас по-новому

Школи вже почали приймати документи на зарахування учнів. Що чекає першачків? Відтепер співбесіди або тестування дитини непотрібні, важливими є адреса проживання і прописка майбутнього школяра.

Подорож країною

Мотронинський жіночий монастир

Серцем Холодного Яру, що на Черкащині, є Свято-Троїцький Мотронинський (чи Мотрьонин) жіночий монастир, одна з історичних родзинок України. Монастир, заснований у реліктовому Мотрониному Холодноярському лісі, спочатку був лише скитом із невеличкою капличкою. У середині XVIII ст. святиня стала одним із центрів народної боротьби. З монастирем пов’язаний і початок гайдамацького руху, очоленого Максимом Залізняком, що увійшов до історії під назвою «Коліївщина». Тож кореспондент «Вістей» помандрував у це чудове місце.

 Сімейні рецепти грузинського шашлику

Сьогодні в нашій постійній рубриці «Рецепти» ексклюзивно з читачами «Вістей» своїми сімейними рецептами страви, без якої не обходиться жоден травневий пікнік, ділиться відома дніпровська співачка і продюсер Таміла Гваджаіа.

Також для вас місячний календар садовода, гороскоп, рубрика від зоозахисної організації «Вірність», сканворд, факти тижня  і багато цікавої інформації.

Завітайте на наш сайт vesti.dp.ua – там ви знайдете ще більше ексклюзивної інформації,приєднуйтесь до нас у соціальних мережах.

Instagram — instagram.com/visti.dpua

Facebook — facebook.com/vesti.pridneprovia
Twitter — twitter.com/vistidnipо

Також діє підписка в будь-якому поштовому відділенні міста і області

Передплатний індекс: 41804

* Вівторок, четвер (з ТV-програмою)

1 мес.- 28,28 грн.

3 міс. – 83,14 грн.

6 міс. – 161,85 грн.

Або в відділі передплати «Вістей Придніпров’я» за телефоном (056) 778-21-44 або по електронній пошті t.ovchatova@gmail.com