«Вісті Придніпров’я» – у кожному номері тільки цікаві новини

Дніпряни радіють сонячній погоді, яка впевнено тримається останніми днями на території України. А ми, в свою чергу, підготували для вас цікаві новини, якими жила Україна та наше місто цими днями.

Лідера гурту СКАЙ Олега Собчука називають романтиком української рок-сцени. Кожна написана ним пісня сповнена кохання і ліричних нот. Проте на запитання щодо найромантичніших вчинків у житті музикант скромно відповідає: «Є що згадати, немає що розказати». Більш охоче він говорить на теми музики і творчості. Але цікавих історій про пісні та концерти у Собчука дійсно чимало, адже за його плечима – 15-річний досвід роботи у гурті й на сцені. В ексклюзивному інтерв’ю «Вістям» Олег розповів, на створення якої композиції його надихнув контрастний душ, а також згадав день, коли усвідомив, що став популярним.

Українцям нагадали – з 26 березня переходимо на літній час.

У П’ятихатках змагалися юні пожежники.

У Києві збирають автомобільні шини на переробку.

Шкільна агресія – біда України?! В українських школах усе частішають випадки насилля між учнями. Нині щонайменше третина школярів так чи інакше є жертвами цькування з боку однолітків – такі дані Інституту соціальної та політичної психології по Києву. Але подібна ситуація характерна не лише для столиці. Нещодавній приклад – уже з Дніпра. СЗШ №75 – взірцевий заклад, здавна славиться своєю толерантністю й високим професіоналізмом викладачів, які постійно займаються всебічним розвитком дітей, розкривають їхні творчі здібності. Тут є і краєзнавчий музей, і театр. Та з минулого року педагоги, учні, батьки – немов у замкненому колі через агресивну поведінку учня 2-Б класу.

Інновації у транспорті.  У Дніпрі за проїзд у трамваї першого маршруту відтепер можна розрахуватися за допомогою смартфона. Інновація є одним з етапів запровадження електронного квитка. Наліпками з QR-кодами наразі оснащують 28 трамвайних вагонів маршруту №1. Новий спосіб оплати опанували вже близько сотні контролерів.

Експерти-криміналісти: таємне завжди стає явним. Злочинці по повітрю не літають, а завжди залишають сліди. А ось чи вдасться їх відшукати – залежить від професіоналізму експертів-криміналістів. Їх працю неможливо переоцінити – без них розкриття злочинів було б неможливим. Щоб дізнатися докладніше про будні експертів, кореспондент «Вістей» вирушила в Дніпропетровський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Пахощі крізь століття. Які пахощі полюбляли наші пращури за часів козацької Державності, які парфуми використовували скіфські звабниці, дами часів Катеринославу? Про все це «Вісті» довідалися на унікальній виставці «Пахощі крізь століття», де представлено понад 60 експонатів, як з музейної фондової колекції так і з особистих колекцій співробітників. Виставка діятиме до кінця березня в історичному музеї імені Дмитра Яворницького(м. Дніпро).

Львівський музей шукає нового співробітника – пухнастого котика чоловічої статі без шкідливих звичок і доброзичливим ставленням до відвідувачів.

В Одесі продають унікальний «Запорожець».

У дніпровській консерваторії, в рамках фестивалю «Музика без кордонів», пройшли концерти, де виконував соло єдиний в світі дует близнюків-кларнетистів – Олександр і Даніель Гурфінкелі. Брати народилися в Ізраїлі, але Дніпро для них – місто особливе: по-перше, це батьківщина їх батька Михайла, одного з провідних кларнетистів Ізраїлю, і, по-друге, тут довгі роки працював їх дідусь Аркадій Леонідович, відомий музикант і педагог. «Вісті» поспілкувалися з близнюками, студентами престижної Берлінської академії музики Ейслера.

Будемо красивими! Прокинутися вранці і виглядати свіжою і відпочилою – мрія багатьох. Але найчастіше з ранку в дзеркалі нас зустрічає втомлений двійник з мішками під очима. Це так недоречно, особливо коли на вулиці весна. Не варто панікувати, способів позбутися від набряклих очей сьогодні більш ніж достатньо.

У номері телепрограма, спортивні та аграрні новини, сканворд, оголошення, новини світського життя, історичні факти тижня що минає,  цікавий сканворд та безліч порад, гороскоп та рубрика про безпритульних тварин від «Вірності». Для тих, хто любить готувати – смачні рецепти від «Вістей».

А також завітайте на наш сайт vesti.dp.ua – там ви знайдете ще більше ексклюзивної інформації.

Для того, аби завжди бути в курсі новини Дніпра, області та світу, приєднуйтесь до нас у соціальних мережах.
Instagram — https://www.instagram.com/visti.dpua/,

Facebook — https://www.facebook.com/vesti.pridneprovia,

ВК — https://new.vk.com/id372823491,

Twitter — https://mobile.twitter.com/vistidnipо,

та Одноклассники — http://m.ok.ru/profile/587640379944

Нагадуємо, що триває передплата на «Вісті Придніпров’я», яку ви можете здійснити у будь-якому почтовому відділенні області

Передплатний індекс: 41804 
*вівторок, четвер (з ТV-програмою)
1 міс.- 18, 72 грн.
3 міс. – 55,46 грн.
6 міс. – 109, 22 грн.
12 міс.- 217, 24 грн.

Або у відділі передплати газети «Вісті Придніпров’я» за телефоном (056) 778-21-44 або електронною поштоюt.ovchatova@gmail.com