Віталій Купрій: Солом’янський райсуд виніс рішення, яке дозволяє розпочати розслідування проти прокурора стосовно викрадення Олега Мартинова

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав працівників відділу поліції цього району внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо викрадення працівником Генеральної прокуратури Шененком ветерана АТО Олега Мартинова, які були викладені у заяві народного депутата, члена політради «Українського об’єднання патріотів –УКРОП» Віталія Купрія.
На своїй сторінці у мережі Facebook нардеп нагадав, що 16 листопада викликав до Апеляційного суду Києва поліцію, щоб затримати на місці злочину прокурора Генпрокуратури Шененка, який організував викрадення його помічника Мартинова. На виклик у будівлю суду приїхало двоє патрульних поліцейських, знизали плечима і викликали слідчо-оперативну групу Солом’янського райвідділу внутрішніх справ, розповів Віталій Купрій. Вони відмовились затримати прокурора, але встановили його особу і взяли пояснення у присутніх адвокатів, журналістів та нардепів.

«Тоді заяву народного депутата про викрадення людини, порушуючи вимоги статті 214 КПК, не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тому слідство не ведеться, і ніхто не покараний», – повідомив політик. Тому він звернувся до Солом’янського райсуду міста Києва і 15 грудня отримав рішення, «яке дозволяє розпочати процес притягнення прокурора Шененка до кримінальної відповідальності». «Але звільняти й притягати до відповідальності треба і тих поліцейських, які плюють на закон, не реєструють злочини і покривають злочинців», – вважає нардеп-укропівець.

Залишити відповідь