Віталій Мирончук: «Подальшим цікавим проектам на Дніпропетровщині – бути»

В ексклюзивному інтерв’ю «Вістям» голова громадської організації «Козацька спадщина» Віталій Мирончук розповів, чим сьогодні живе організація та які задуми втілить у життя найближчим часом.

– Віталію Ярославовичу, що у планах «Козацької спадщини»?

– Ми працюємо в одному напрямі: вивчення та популяризація спадщини наших предків. Тож подальшим цікавим проектам – бути! Наша громадська організація хоче провести ще дві, не менш масштабні, виставки  – «Українська кераміка» та «Відомі українці». Щодо останньої, то це будуть зображення поетів, акторів,  футболістів, тобто усіх видатних постатей нашої держави. Спочатку покажемо експозицію в Дніпрі, а далі помандруємо містами України. Після завершення виставки «Козацький дух в мені живе» плануємо новий проект до Дня захисника, який незабаром відзначимо. Ми підготували понад 10 цікавих портретів. До речі, не забудьте цього дня знайти хвилинку, аби вшанувати пам’ять наших козаків-захисників. Отже, поки що повільними, але впевненими кроками, ми рухаємось уперед. Наша команда однодумців має велике бажання, аби робота була корисною для суспільства.

– Можливо, хочете щось побажати нашим читачам напередодні таких свят: українського козацтва та захисника України?

– По-перше, я вдачний усім людям, які мені допомогли у створенні цієї легендарної виставки, і допомогають надалі. Адже одне тільки малювання олійною фарбою на полотні тривало понад 2,5 року, і саме стільки часу тривала вся робота над створенням портретів та підготовкою до виставки. Окрема подяка Дніпропетровській обласній державній адміністрації за змогу втілити задуми у життя, директору Будинку мистецтв Валентині Слободі за подальшу співпрацю. Дякую своєму товаришу та громадському діячу Сергію Пєтухову, головному отаману Дніпропетровського козацького округу Юрію Немикіну, загалом усім- усім. А щодо побажань підростаючому поколінню, хочеться сказати одне – знайте своїх героїв та беріть із них приклад. Прагніть принести у цей світ щось добре, корисне та світле. Займайтеся улюбленою справою собі на радість та не на шкоду іншим!

Влада Фісун, фото автора