Волонтери, новатори, митці, громадські діячі: на Дніпропетровщині визначили «Студентів року»

 

Кращі студенти з 25 вишів Дніпропетровщини змагалися за почесне звання «Студент року». Компетентне журі визначило найкращих у 10 номінаціях. Урочиста церемонія оголошення переможців і нагородження проходила у Палаці студентів ДНУ ім. О. Гончара у стилі «Оскару» – номінанти до останньої миті не знали, хто з них переміг. У залі зібралися учасники і їхні друзі.
 студент2

Деякі учасники номінувалися вже не вперше, тож легше справлялися з хвилюванням. «Я беру участь у конкурсі вже вдруге, минулого року дуже нервувала, а зараз почуваюся більш спокійно, – розповідає студентка 5-го курсу Дніпродзержинскього державного технічного універсистету Вікторія Придатченко. – Номінуюся у категорії «Лідер студентського самоврядування». У виші я голова Молодіжного студентського парламенту, також очолюю Молодіжну раду міста».

студент4
Обласний конкурс «Студент року» проходить щороку під егідою департаменту освіти і науки ОДА. Директор департаменту Олексій Полторацький відзначає, кожного разу конкурс стає все популярнішим серед студентів.
студент3

«Студенти Дніпропетровщини – яскраві, активні, талановиті та креативні. Цей конкурс було започатковано, щоб відзначити тих студентів, які досягають значних успіхів у своїх царині. Кожного року почесне звання «Студент року» отримують кращі з кращих, – відмітив Олексій Полторацький. – Тут є талановиті митці, успішні спортсмени, справжні студентські лідери, новатори-винахідники, самовіддані волонтери. Вони вже досягли значних успіхів та мають за плечима успішні реалізовані проекти, участь у багатьох конференціях, перемоги у всеукраїнських і міжнародних конкурсах. Ми хочемо відзначити таких студентів та мотивувати їх на подальші досягнення й перемоги».

студент1
Усього 111 студентів змагалися за право стати кращими у 10 традиційних номінаціях. На відміну від минулого року, цьогоріч журі було особливо важко прийняти рішення у деяких номінаціях. Тому у чотирьох з них, лауреатами були не по три, як зазвичай, а по чотири студенти. Усі вони досягли значних успіхів у своїх напрямках роботи, тож обирати переможців було дуже важко. Втім у кожній номінації переможець може бути обраний лише один.
студент5

Отже, переможцями стали:
«Розумник року» – Міхеєнко Юрій Юрійович, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури.
«Спортсмен року» – Шамотіна Альона Валеріївна, Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту.
«Інноваційний прорив року» – Павлов Давид Ігорович, Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет.
«Лідер студентського самоврядування року» – Придатченко Вікторія Геннадіївна, Дніпродзержинський державний технічний університет.
«Громадський діяч року» – Жолудь Аліна Юріївна, Університет митної справи та фінансів.
«Художня самодіяльність року» – народний ансамбль фольклорного танцю «ВЕСЕЛКА», Університет митної справи та фінансів.
«Волонтер року» – Хомяк Дарія Костянтинівна, Дніпропетровський національний університету імені Олеся Гончара.
«Митець року» – Конкіна Яна Олександрівна, Національна металургійна академія України. «Студентський засіб масової інформації року» – студентська студія телебачення «Перфа ТВ», Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.
«Унікальна номінація року» – Калінін Володимир Валерійович, Національна металургійна академія.

 студент6

Відзнаки та цінні призи переможцям та лауреатам конкурсу вручали видатні особистості Дніпропетровщини. Обласний конкурс «Студент року» на Дніпропетровщині проходить вже вчетверте. За цей час у ньому взяли участь понад 600 студентів.

Загалом на Дніпропетровщині у 79 вишах навчається більше 160 тисяч студентів.

Залишити відповідь