Вперше в історії мешканка Дніпра підкорила Еверест (фото)

Вперше в історії мешканка Дніпра Ірина Караган піднялася на вершину Евересту. Про це повідомив учасник експедиції, альпініст із Дніпра Дмитро Семеренко.

Українська експедиція 23 травня о 5 ранку піднялася на Еверест. Серед них і перша жінка з Дніпра. Всього у команді було 5 людей. Одному з учасників не вдалося піднятися на вершину, причини поки що не відомі. За словами Дмитра Семеренка прогноз погоди був не дуже сприятливий: швидкість вітру сягала до 35-40 км/год. Під час сильного вітру у горах значно холодніше, при тому, що і так, у цю пору року, температура на вершині сягає 20° – 30° нижче нуля, повідомляє “Суспільне. Дніпро”.

мешканка Дніпра підкорила Еверест

“Близько 20 години команда із п’яти людей: Валік Сіпавін, він же лідер групи, Ігор, місто Львів, Алла – перша дівчина із Білорусі, яка піднялася на Еверест, Ольга – перша дівчина із Молдови, яка піднялася на Еверест, та Ірина Караган – перша дівчина із Дніпра, яка піднялася на Еверест. На жаль, Ігору не вдалося піднятись на вершину, причини поки не відомі. Тепер уся команда спускається у другий табір”, – говорить Дмитро Семеренко – альпініст із Дніпра.