Вперше за 70 років: у Дніпрі відремонтували амбулаторію (фото)

У Дніпрі після капітальної реконструкції запрацювала амбулаторія № 4 центру первинної медико-санітарної допомоги № 7 (вул. Орловська, 41). Будівлю, зведену у 1950 році, повністю оновили. Серед іншого, тут зробили новий фасад і дах, замінили вікна, усі мережі та комунікації. Ремонт зроблено з урахуванням доступності: пандус, вказівники зі шрифтом Брайля, санвузол для людей з інвалідністю. Оновлення – як ззовні, так і всередині.

амбулаторія_Дніпро

«За сімдесят років будівля не ремонтувалася і була вже у геть жахливому стані. Ремонтні роботи тривали два роки. Окрім самої будівлі, тут ще упорядкували прилеглу територію. Амбулаторія почала працювати з 4 січня і вже поволі мешканці приходять на прийом до своїх сімейних лікарів. Гадаю, за місць заклад набере темп роботи. За потреби тут також може бути організовано прийом і вузьких спеціалістів», – розповів генеральний директор центру № 7 Віктор Дубовик.

амбулаторія_Дніпро

Завідувачка амбулаторії № 4 Анжела Топчієва зазначає: «Окрім головного входу, є ще й окремий – для пацієнтів з температурою. А також кабінет «здорового малюка», маніпуляційна, лабораторія, кабінет для проведення щеплень тощо. Наразі прийом ведуть три сімейні лікарі, з якими укладено близько 4,5 тис. декларацій. Для надання первинної медичної допомоги маємо усе необхідне обладнання, зокрема й аналізатори, електрокардіограф, пульсоксиметри тощо. Медичний персонал теж забезпечений комп’ютерами».

амбулаторія_Дніпро

Сімейний лікар Олексій Фролов тільки-но прийшов працювати в амбулаторію № 4 після її реконструкції.

«Не можу сказати, якою була будівля до ремонту, але кажуть, що вона була вже геть не пристосованою для роботи. Зараз, як видно, усе гарне, по-сучасному зроблене. Працювати у таких комфортних умовах і мати усе необхідне для цього обладнання – одне задоволення».

амбулаторія_Дніпро