Впродовж двох років забезпечимо водою 70 тисяч сільських мешканців, – Валентин Резніченко

З десяток років мешканці Сергіївки та Широкого Солонянського району не мають води. У колодязях – затхла та гірка речовина, яку не можна давати навіть худобі. Та незабаром мрії селян здійсняться – вода у будинках з’явиться до Нового року, обіцяють в облдержадміністрації.

в1

«Ми проводимо в області масштабну роботу з будівництва водоводів. Впродовж двох років прокладемо 380 кілометрів труб, забезпечимо водою 70 тисяч сільських мешканців, – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Цьогоріч збудували та відремонтували три водогони, ще п’ять зробимо до кінця 2015-го».

в2

Серед тих, хто отримає воду цьогоріч – села Сергіївка та Широке. Там мешкають 750 людей. Вода для них – болісне питання. Те, що в колодязях, непридатне ані для тварин, ані для домашніх клопотів. Попрати – і те неможливо. Білі речі перетворюються на жовті ганчірки.

Нормальну воду селяни купують, та економлять кожну краплинку. Вартість одногу кубу – 80 гривень.

Так жити – вкрай важко, розповідає мешканець Широкого Антон Костянтинович. Каже: роками поневірявся по кабінетах чиновників та після чисельних відмов на диво вже не сподівався. Аж раптом така новина – водоводу бути.

в3

У Сергіївці та Широкому прокладають водогін та будують насосну станцію. Кошти виділяє держава та обласний бюджет – загалом 12,3 млн. гривень, розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Пруцаков під час робочої наради на об’єкті.

«Довжина майбутнього водоводу – 10 кілометрів, зараз вже зроблено 3. Будівельники працюють у темпі, холоди не на заваді – сучасні технології дозволять прокладати труби за будь-якої погоди. Селяни матимуть довгоочікувану воду вже до Нового року», – сказав він.

в4

Перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман наголосив, що нові водоводи у регіоні не створювали роками. Тепер за ініціативи Валентина Резніченка процес зрушив з місця.

«Ми прагнемо, щоб усі сільські мешканці Дніпропетровщини мали якісну питну воду», – сказав він.

в5

Залишити відповідь