Вундеркінд із Дніпра може виграти 50 тисяч доларів

Завершився відбірковий етап конкурсу юних науковців Google Science Fair. Серед тисячі ідей обрано сто найкращих. Одна з них належить дніпровському школяру – 15-річному Данилі Кузнєцову. Чи дістанеться йому головний приз – 50 тисяч доларів – стане відомо вже на початку серпня.

Конкурс Google Science Fair – це тисячі нестандартних проектів: від розпізнання втоми до розробки протезів. Їх автори – хлопці та дівчата від 13 до 18 років, які змагаються за 50 тисяч доларів. За умовами організаторів, ці кошти молоді науковці мають використати на навчання.

Нині завершено відбірковий етап конкурсу. Своїми ідеями поділилися тисячі учасників з-понад 100 країн. Журі визначили сто найкращих, четверо з них – українці.

Данило Кузнєцов з Дніпра пройшов відбірковий етап з проектом «Роль властивостей геліосінхронних орбіт в тераформуванні планет з використанням легкодоступних в космосі речовин».

«Про розселення людства на інші планети вчені замислювалися вже давно. Найближчими кандидатами на роль «другої Землі» є Марс і Венера. Але на Марсі холодно, а на Венері – спекотно. Моя робота про те, як змінити їх тепловий баланс з мінімальним використанням ресурсів Землі», – розповів Данило Кузнєцов.

Хлопець навчається у вечірній школі №8 та у свої п’ятнадцять вже має 12 патентів на корисні моделі. Зокрема, він придумав атмосферний опріснювач морської води і один з різновидів морської торпеди.

«Я відвідую курси робототехніки, програмування на С ++ та SolidWorks, вивчаю теорію рішення винахідницьких задач, займаюся дослідницькою роботою. Мрію відкрити власну лабораторію, щоб експериментувати і впроваджувати в життя свої ідеї», – поділився Данило Кузнєцов.

Чи стане наш земляк переможцем конкурсу Google Science Fair, стане відомо вже 11 серпня. Тоді оголосять 16 кращих проектів. Урочисте нагородження – 28 вересня у Маунтін В’ю, що в Каліфорнії.

Залишити відповідь