Вже є постраждалі: жителів Дніпропетровщини підстерігає небезпека

На Дніпропетровщині активізувалися кліщі. Із початку року понад сто жителів області звернулись до лікарень через їхні укуси. Про це сповістили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Як тільки потеплішало, в Україні активізувалися кліщі. Вони підстерігають людей у листяних лісах, високій траві, вогких і вологих місцях. Зіштовхнутися з ними можна й у звичайному міському парку. Із початку року від укусів цих комах уже постраждали понад сто мешканців області», – розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

Якщо вас вкусив кліщ, не можна витягати його самостійно. Варто негайно звернутися до лікаря. Після цього слід віднести комаху до Обласного лабораторного центру за адресою: м. Дніпро, вул. Щербаня, 6.

«Ми проводимо аналіз на наявність інфекцій у кліща – носія хвороби Лайма. Людина, яку вкусили, також здає аналізи. Якщо у неї виявляють хворобу Лайма, то відправляють на лікування в інфекційні відділення. Два тижні антибактеріальної терапії – і пацієнт буде здоровим», – розповіли в лабораторному центрі.

У 2018 році від укусів кліщі постраждали понад 800 жителів Дніпропетровщини.