Хурма, шарон, корольок: у чому різниця

 У чому різниця між хурмою, корольком і шароном? Мaximum.fm розповідаємо, як навчитися вибирати між сортами хурми.

Хурма. Класична, відома всім хурма має в’язкий смак і желейну суміш. Дозріває за добу в морозильній камері. За формою хурма буває і сферичною, і плоскою, і може нагадувати жолудь. Жовтий або червонувато-жовтий відтінок відрізняє хурму від королька або шарона. Цікаво те, що в хурмі їстівне все: можна з’їсти і насіння, і верхівку (чашечки). Якщо з’явиться бажання, звичайно. Така хурма втрачає терпкий присмак тільки після повного дозрівання, коли її м’якоть набуває желеподібної консистенції.

Корольок

Корольок – це сорт хурми, він відрізняється від звичайної хурми смаком і кольором м’якоті. Особливо популярний шоколадний корольок. Спочатку корольок з’явився на території Китаю, а потім Японії і Кореї. Зараз же цей вид росте в більшості Середземноморських країн, Середньої Азії і на Кавказі. При надмірному вживанні цей сорт хурми може викликати утворення конкрементів в шлунково-кишковому тракті з подальшим розвитком кишкової непрохідності.

Шарон

Один із різновидів східної хурми. Цей яскраво-жовтий плід є гібридом японської хурми і яблука. Його вивели в Ізраїлі, а своєю назвою він зобов’язаний однойменній долині, розташованій в західній частині цієї країни. Шарон має тонку блискучу шкірку і тверду, як у яблука, м’якоть. Смак шарона можна порівняти з айвою, яблуком і абрикосом. На відміну від хурми, шарон містить менше в’язких речовин і не має кісточки. Найчастіше шарон їдять у свіжому вигляді, однак його також можна використовувати для приготування солодощів, випічки і кондитерських виробів.