Як генеральне прибирання перетворити у швидкий та ефективний процес

Кожного з нас батьки привчали до щорічного, ретельного прибирання житла. Будь-яка клінінгова компанія в м.Дніпро готова допомогти в цій справі. Якщо квартира велика, ви стали власником 2-поверхового приватного будинку або не схильні до підтримання порядку в місці проживання, то готуйтеся до значної суми оплати за роботу.

Тим, хто готовий попрацювати, вкласти власну енергію, підкажемо прийоми, завдяки яким зусилля зменшаться, а результат виявиться більш продуктивним.

уборка после ремонта

Поради, які дозволять позбутися нудного прибирання

  1. Забризкані жиром поверхні (плита, кухонний фартух, стільниця) потрібно якось відчистити. Залити окропом не завжди виходить. Якщо сліди від приготування їжі відносно «свіжі», можна пробрати їх серветкою, змоченою олією. Нашатирно-анісові краплі впораються з очищенням ручок кухонних шаф і плити. Для складних місць застосовують зубочистки або зубні щітки.
  1. Чищення віконних жалюзі від пилу займає багато часу. Візьміть поролонову губку, не до кінця надріжте її посередині, змочіть в мильному розчині, потім, обхопивши тонке полотно, одночасно протріть з обох боків. Витрачений час зменшиться як мінімум у 2 рази. А якщо раптом зайвої губки немає, використайте стару, тонку шкарпетку носок, надівши її на долоню.
  1. Прибирання краще проводити у напрямку зверху-донизу. Займіться люстрами, карнизами, стінами, плавно переходячи до підлогового покриття. Пил і крихти з меблів змітайте вниз, а не бігайте із сміттєвим відерцем до тумби, дивану, стола. Існує один корисний лайфхак: додавши у воду трохи кондиціонера для білизни, протріть поверхні дерев’яного гарнітура. Це зменшить кількість осідаючого на поверхнях пилу.
  1. Перейшовши до підлоги, спочатку її підметіть, а краще ─ використайте пилосос. Такий підхід дозволить вловити більшу кількість пилу та сміття, ніж єдине вологе прибирання. Добре допомагають в роботі миючі пилососи.
  1. Килим є справжнім агрегатором дрібних частинок, шерсті тварин, волосся. Складні ситуації виникають, якщо туди випадково потрапила сеча малої дитини чи домашнього вихованця. Насипте на поверхню харчову соду, щоб впоратися з неприємним запахом, і залиште на півгодини. Бікарбонат натрію усуне затхлість та інші амбре з поверхні паласу. А взимку не лінуйтеся вибивати килими, чистити снігом.
  1. Пристосування для миття вікон, які активно продаються за допомогою реклами, мають як позитивні, так і негативні відгуки. Перевірити якість їх роботи можна лише після придбання. Бажаючим діяти «по-старому» порадимо використовувати безворсові серветки.
  1. Щоб не витрачати додаткового часу на відтирання бруду в кухонній мийці і сантехнічних виробах в санвузлі, нанесіть на поверхні засоби для чищення і залиште, щоб відбулася хімічна реакція.
  1. Шкіряні м’які меблі з часом отримують потертості. Вони можуть доповнюватися подряпинами, особливо якщо вдома тримають кішку або собаку.

Привести диван, крісло у належний вигляд допоможуть такі способи:

– маркер, крем для взуття, лак для нігтів зафарбовують дрібні подряпини поза зоною активної експлуатації меблів (ніжки, зворотна частина спинки);

– оливкова олія здатна частково вичистити поверхні і надати рівномірний блиск;

– рідка шкіра впорається з порізами фінішного матеріалу, віск усуне потертості.

  1. Що робити, коли текстильні штори придбали жовтуватий відтінок або первинний колір злегка «порудів»? Намочіть їх в теплій воді, куди слід попередньо залити 30мл нашатирного спирту і 60мл перекису водню.

Тим, хто не планує скористатися нашими порадами, залишається скористатися послугою «Прибирання квартир», яку швидко відшукаєте на Kabanchik.ua. Сервіс допоможе знайти виконавця в конкретному населеному пункті.