Як «Криворіжгаз» порушував законодавство

Як було встановлено під час дослідження, ПАТ «Криворіжгаз» здійснював розрахунки з побутовим споживачем за розподілений природний газ відповідно до середньомісячного (середньодобового) обсягу споживання за наявності у споживача газового лічильника, що непередбачено діючим законодавством у газовій сфері. Повідомили у Дніпропетровському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України

Це призвело до зайвих нарахувань по особовому рахунку побутового споживача. В ході дослідження, ПАТ «Криворіжгаз» скасувало проведені нарахування. В той же час, такі дії могли ущемити інтереси побутового споживача, оскільки могли призвести до зайвих витрат з його боку.

Оскільки зазначені дії не призвели до недопущення, усунення чи обмеження конкуренції, не завдали значних збитків суспільству та були припинені, ПАТ «Криворіжгаз» було рекомендовано усунути причини виникнення порушень конкуренційного законодавства та умови, що їм сприяють.

На виконання рекомендації, ПАТ «Криворіжгаз» повідомило територіальне відділення про вжиті заходи направлені на недопущення подібних порушень в подальшому.