Як мешканцям Дніпропетровщини зменшити електроспоживання

У період карантину більшість робочих місць жителів Дніпропетровської області перемістились з офісних приміщень до домівок. Комп’ютери, ноутбуки, планшети, мобільні телефони працюють на повну потужність і практично не вимикаються. Електропостачальник YASNO підготував поради, як мешканцям Дніпропетровщини зменшити рахунок за електроенергію, коли всі працюють вдома.

1. Не залишайте техніку у «сплячому» режимі, щоб не витрачати електроенергію марно. Наприклад, потужний комп’ютер, що працює 3-4 години на день, за місяць «з’їсть» близько 45 кВт·год. Ноутбуки більш економні й зазвичай споживають майже втричі менше електроенергії за той самий час роботи.

2. Використовуйте «темний» режим для ваших гаджетів. Навіть обираючи максимальну яскравість, споживання електроенергії буде значно меншим. Наприклад, перегляд відео в темному режимі на YouTube зекономить до 60% електроенергії.

3. Зменшіть використання електронної пошти. Відмовтесь від розсилок, які ви ніколи не читаєте. Листи, що постійно надходять, швидше розряджають ваш гаджет.

4. Не залишайте пристрій підключеним до електромережі після 100% зарядки. Це може призвести до перегрівання, зменшення ресурсу акумулятора і додаткової витрати електроенергії.

5. Використовуйте оригінальний зарядний пристрій до кожного гаджету і підзаряджайте пристрій, коли залишається не більше 20% заряду. Чим більше циклів заряду, тим ресурc зарядки та його ефективність швидше знижуються. Якщо вам потрібно швидко зарядити гаджет, краще ним не користуйтесь в цей час або переведіть у режим «у літаку».

«Сьогодні більшість родин користується одразу кількома гаджетами, що впливає на рівень енергоспоживання та суму у платіжці. Зменшити витрати на світло можливо, дотримуючись простих та дієвих порад від YASNO. Ми також рекомендуємо використовувати енергоефективні набори з двозонним лічильником, що дозволяє заряджати техніку у 2 рази дешевше з 23:00 до 07:00», – сказав директор YASNO в у Дніпропетровській області Юрій Федько.