Як можуть нашкодити фрукти і ягоди

Далеко не всі дари природи однаково корисні. Навіть найкращі фрукти, овочі і ягоди слід їсти строго помірно, нагадують лікарі. За даними «СВІТ 24», улюблений багатьма виноград, багатий глюкозою, небажаний не тільки для діабетиків, а також для людей, у яких є проблеми з нирками і зайвою вагою. А соковита і ароматна диня легко може стати причиною порушення в роботі травної системи. Насамперед, диню не варто вживати незабаром після рясного застілля, в іншому випадку можна постраждати від нудоти і запорів. Пише ukrhealth.net.

Також потрібно вкрай акуратно їсти кавуни – потрапивши в шлунок, вони здатні викликати сильне газоутворення. Любителям яблук слід пам’ятати про те, що ці фрукти відрізняються здатністю особливо активно накопичувати в собі пестициди. Крім того, яблука містять багато кислоти, що може провокувати розлади, біль у шлунку, також розвиток карієсу.

Інша популярна зараз ягода – слива – часто рекомендується як ефективний засіб для виведення зайвої рідини з організму і позбавлення від набряків. Але експерти відзначають, що при відсутності захворювань, для яких важливий подібний відтік рідини, вживання сливи може викликати болі в животі і зневоднення.

Раніше, медики пояснювали, чому корисний в багатьох відносинах гарбуз підходить для вживання не всім людям. Наприклад, при цукровому діабеті м’якоть гарбуза не рекомендується в сирому вигляді – так само, як і при низькій кислотності шлунка, виразці, гастриті і патології дванадцятипалої кишки. Людям з проблемою кишкових кольок від страв з гарбуза краще відмовитися зовсім.