Як на Дніпропетровщині ремонтують трассу національного значення (Фото)

У розпалі другий етап капремонту автомагістралі національного значення Н-08, яка з’єднує Дніпро та Запоріжжя. Дорожники працюють ударними темпами. Наразі укладають верхній шар асфальту на межі із Солонянським районом. Про це повідомили у прес-службі ДніпроОДА.

Зараз роботи ведуться на двох ділянках у напрямку Дніпра. Одна підрядна організація працює на лівій смузі дорожнього руху в районі села Василівка. Інша – на правому боці шосе: від повороту на Кривий Ріг до села Братське. Дорожники вже провели холодне фрезування покриття та уклали вирівнюючий шар із щільного крупнозернистого асфальтобетону. Тепер на часі – верхній шар з щебенево-мастикової суміші.

Перший етап ремонту ділянки автодороги загального користування державного значення Н-08 Дніпро-Запоріжжя стартував у 2017-му. Торік оновили 16 км шляху, цьогоріч планують відремонтувати ще до 20-ти. Це має забезпечити безперешкодний рух транспорту.

 

Щодобово запорізькою трасою проїздить майже 12 тисяч автомобілів, третина з них – вантажівки. Таке глобальне оновлення автомагістралі – вперше за роки незалежності України. Загальна його вартість – більше 1 млрд грн.