Як на Дніпропетровщині звичайний курсант став героєм

Тонкий лід та нехтування правилами безпеки стають причиною усіх трагедій на зимових водоймах. У крижаній воді опинилися рибалки з  села Гірки Синельниківського району. Завдяки рішучим та послідовним діям курсанта ДДУВС вдалося врятували життя трьом людям, що провалилися під лід.

26828697_1952846118310437_1018889240_o

Самостійно змогла вибратися на берег тільки жінка, саме вона чимдуж вибігла на проїжджу частину кликати про допомогу. Саме в цей час курсант 2-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Артем Каверін разом зі своїми батьками із дому направлялися на авто в гості до рідних.

Прибувши на місце події, Артем разом зі своїм батьком з автомобільним тросом рушили до чоловіків в ополонці. У цей час мати курсанта відігрівала в машині жінку, якій вдалося вибратися з водойми.

27394273_1952847528310296_1445607175_n

«Пройшовши буквально декілька метрів, ми відчули, як крига під ногами почала тріскатися. Діяли обережно і без паніки, розуміючи, що треба негайно рятувати життя, адже один із чоловіків, що провалився, дуже замерз і вже не рухався, другий на очах втрачав сили. Не знаю як, але нам все-таки вдалося докинути трос до потопаючих», – розповідає курсант Каверін.

Вже за декілька хвилин до рятувальних робіт долучилися мешканці села, зокрема місцеві рибалки витягали потерпілих із води.

Діставшись берега курсант ДДУВС відразу викликав рятувальників та швидку. Один із чоловіків був непритомний і важко дихав, тому родина Каверіних, вирішила не втрачати час і відвезли потерпілого до найближчого помешкання зігрівати.

До приїзду швидкої курсант разом із господарями будинку надавав постраждалому першу домедичну допомогу: допоміг зняти мокрий одяг, вкутати теплими ковдрами та розітерти. Медпрацівники, що приїхали на виклик, відзначили, що професійно надана перша допомога врятувала чоловікові життя.

Наразі здоров’ю постраждалих нічого не загрожує, їхній стан стабільний, один із них перебуває у Синельниківській центральній районній лікарні.

Відділ зв’язків з громадськістю

та міжнародних зв’язків