Як на в’їздах до Дніпра перевіряють фури (Фото)

Майже півтори тисячі фур перевірили на в’їздах до Дніпра протягом останніх двох місяців. Близько двох сотень з них – перевантажені. Перевізникам та водіям виписали штрафи. Нині мобільні габаритно-вагові комплекси працюють на трасах Дніпро-Решетилівка та Дніпро-Кривий Ріг. Повідомляють у прес-службі ДніпроОДА,

Робота вагових комплексів повністю автоматизована. Фура заїжджає на спеціальні панелі, прибори фіксують інформацію та передають на комп’ютер за допомогою Wi-Fi. Водії отримують талон, в якому вказана вага автівки. У разі перевантаження – штраф.

«Перевіряємо не тільки загальну масу автівки, а й осьові навантаження. Показники не повинні перевищувати норм, встановлених Законом України: до 40 тон на дорогах державного значення, та не більше 24 тон на внутрішніх автошляхах. В разі виявлення порушень, складаємо адмінпротокол на перевізника, а представники поліції – на водія», – розповів старший інспектор головного управління «Укртрансбезпеки» Антон Гребенєв.

За два місяці роботи представники «Укртрансбезпеки» та Національної патрульної поліції виявили близько двох сотень порушень. Перевізникам та водіям нарахували штрафи на суму понад 1 млн гривень.

Вже незабаром фури перевірятимуть і на автошляху Дніпро-Запоріжжя. Ще один габаритно-ваговий комплекс нині будують на Донецькій трасі.