Як ожиріння впливає на ваші нирки

Нирки – важлива частина людського тіла. Вони відповідають за виведення з організму токсинів та інших відходів, що утворюються під час метаболічної діяльності різних клітин, тканин та органів в організмі. Неефективна робота нирок може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Деякі загальні ознаки порушення роботи нирок включають проблеми із засинанням, часте сечовипускання, судоми в м’язах, проблеми зі шкірою та кров у сечі. Факторів, які можуть сприяти розвитку ниркових хвороб, існує величезна кількість, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Надмірна вага робить організм вразливим до кількох захворювань та станів. Ожиріння є одним з найпоширеніших з них. Воно може спричинити дисфункцію органів в організмі людини. Згідно з дослідженням, опублікованим у Sage Journals під назвою “Ожиріння та захворювання нирок: приховані наслідки епідемії”, ожиріння є однією з провідних причин розвитку таких захворювань нирок, як хронічна хвороба нирок (ХХН). Крім того, ожиріння має прямий вплив на імовірність розвитку таких захворювань, як гіпертонія та цукровий діабет, що може суттєво сприяти розвитку ХХН.

Тому, якщо ви хочете зберегти нирки здоровими, ви повинні вжити заходів для профілактики ожиріння. Ось кілька з них:

Контролюйте своє харчування. Збалансована і контрольована дієта може допомогти вам підтримувати здорову вагу, тим самим запобігаючи ожирінню. Включіть у свій раціон продукти, багаті на харчові волокна та жирні кислоти омега-3, щоб відновити здоровий обмін речовин у організмі. Уникайте оброблених продуктів та продуктів, що мають високий вміст жиру.

Займайтесь спортом.  Чудовим способом спалити жир є фізичні вправи. Оскільки накопичення жиру з часом може призвести до ожиріння, фізичні вправи здатні допомогти вам запобігти цьому. Не обов’язково, щоб вправи були інтенсивними, але ви маєте виконувати їх регулярно.

Їжте повільно. Повільне вживання їжі  може допомогти запобігти ожирінню, оскільки відчуття ситості може прийти раніше, ніж ви встигнете з’їсти порцію звичних розмірів. Це один з найліпших способів зменшити споживання калорій. Крім того, ретельне пережовування їжі може допомогти здоровому травленню.

фото: из открытых источников