Як поповнити запаси вітаміну B?

Вітаміни відіграють величезну роль у забезпеченні здоров’я всього організму. Вчені назвали продукти харчування, що містять найбільшу кількість вітамінів групи B. Пише zdorovia.com.ua.

Давно відома користь вітамінів для запобігання хворобам і зміцненню організму. Однак, отримувати потрібні компоненти можна не тільки у вигляді таблеток, пігулок і спеціальних біодобавок. Багато з подібних інгредієнтів містяться в звичайній їжі. Тому наситити організм потрібними для здоров’я речовинами можна, правильно врегулювавши раціон. Вітаміни В1, В3 і В6 містяться в харчових дріжджах, всього дві столові ложки забезпечать їх денну норму. В12 можна знайти в яловичій печінці, причому він здатний накопичуватися в клітинах.

B-група вітамінів дуже корисна, вона покращує стан шкіри, нервової системи, клітинного метаболізму і енергообміну. Ці корисні складові діляться на 8 груп, саме в звичайній їжі, краще засвоюючи організмом, стверджують вчені, вони принесуть найбільшу користь. У яйцях багато біотину, B7, що регулює рівень цукру, що знижує біль у м’язах і помітно поліпшує здоров’я нігтів, волосся та шкіри.

У соняшниковому насінні міститься максимальна кількість В5, пантотенової кислоти, яка допомагає гоїтися ранам за рахунок регенерації тканин, а також синтезує антитіла. Велика кількість вітамінів В у лососі, всього лише 100 г дає денну потребу вітамінів В3, В12 і В6 і значний відсоток В1, В2 і В5.

Ніацину і піридоксину В3, що допомагають в засвоєнні речовин, містяться у курятині, а В6, корисний для роботи мозку і настрої, – в яловичині. Для отримання вітаміну В9 слід вживати в їжу салати, капусту, боби і шпинат. Склянка молока наситить організм рибофлавіном, або В2, корисного для нервової системи, також багато в ньому B12, B1 і B5.