Як правильно очистити смартфон щоб не залишити дані

Щоб заощадити на придбанні нового смартфона, багато людей перед покупкою або незабаром після неї позбавляються від обридлого пристрою. Як повністю очистити його від своїх даних, щоб вони не потрапили в чужі руки?

Ось коротка інструкція.

1. Зробіть резервну копію даних або скопіюйте інформацію на новий пристрій.

Apple рекомендує використовувати функцію під назвою “Швидкий початок” , щоб автоматично перенести все необхідне зі старого айфона на новий. Якщо ж нового пристрою поки немає, то знадобиться відкрити “Налаштування”, натиснути на своє прізвище або нік (щоб відкрити розділ Apple ID), знайти девайс, тапнути на нього, вибрати розділ “Резервна копія в iCloud” і натиснути “Створити резервну копію” .

Для Android-смартфонів передбачений спеціальний пункт налаштувань “Система – Створення резервних копій та відновлення”. Там необхідно натиснути кнопку “Почати копіювання”. Крім того, в розділі “Користувачі та акаунти” в меню “Google” потрібно вибрати перемикачами дані для синхронізації (музика, ігри, документи, календар).

2. Скиньте смартфон до заводських налаштувань. В iPhone це робиться так:

– У розділі Apple ID натисніть кнопку “Вийти” і потім підтвердити дію введенням пароля.
– В меню “Основні – Скидання” виберіть пункт “Стерти контент і налаштування”. Може знадобитися введення логіна і пароля.

Власникам Android знадобиться відкрити настройки, розділ “Система” і вибрати команду “Скидання”, після чого скинути мережеві настройки, налаштування додатків і “видалити всі дані”. Скидання може зайняти тривалий час, тому бажано підключити девайс до джерела живлення (і не відключати Wi-Fi).

3. Не забудьте вийняти всі SIM-карти і карти пам’яті.

4. Увімкніть смартфон і переконайтеся, що він зустрічає вас привітанням і пропозицією створити новий обліковий запис або залогінитися в існуючий акаунт.

Джерело: GSMinfo

фото: з відкритих джерел