Як правильно їсти яблука, щоб отримати максимальну користь

Стародавні мудреці говорили, що людина, яка з’їдає щодня по два яблука, ніколи не хворітиме. Але чи так це насправді? Дієтолог Світлана Фус опублікувала пост в Instagam, де розповіла, як правильно вживати ці фрукти. Пише “Сегодня”.

“Яблука не є основою харчування при низькому гемоглобіні, як вважає більшість людей. У них міститься не так багато заліза. Порівняємо: 100 грамів яблук містять до 0,12 мг заліза, а така ж кількість персиків або бананів – до 0,3 мг, в буряках і гарбузі по 0,8 мг, а в броколі – 0,7 мг заліза при добовій потребі дорослої людини в 12-17 мг. Крім цього, з рослинної їжі залізо засвоюється набагато гірше (всього 3-5%), ніж з тваринної (25-35%)”, – говорить відомий український дієтолог Світлана Фус.

“Яблука можуть активізувати вироблення шлункового соку, підвищувати кислотність і збільшувати апетит. Тому, нічого дивного немає, коли після вживання одного великого яблука, вам раптом захотілося ще чогось – бутерброда, картоплі або м’яса. Тим, хто страждає підвищеною кислотністю, краще використовувати запечені яблука, щоб уникнути проблем зі шлунком”, – додала фахівець з харчування.

“Але, незважаючи на те, що яблука далеко не суперфуд, все ж цілющих властивостей у них залишається багато. Вони давно і широко використовуються в здоровому харчуванні. Це не тільки корисний, але і доступний фрукт. Тому включайте їх до свого раціону”, – радить Світлана Фус.