Як школи Дніпра готують до нового навчального року (Фото)

З першого вересня новий навчальний рік розпочнеться в умовах адаптивного карантину. Для цього в школах Дніпра встановлюють санітайзери, закуповують засоби для дезінфекції поверхонь, рідке мило, пірометри. Також масками буде забезпечений персонал школи. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Усе це закуповується коштом міського бюджету. Батькам не потрібно хвилюватися. Усе, що необхідно для дезінфекції приміщень, їдалень, санвузлів – буде в кожній школі.

Для максимальної безпеки, учням у новому навчальному році не доведеться ходити по кабінетах – вчителі приходитимуть у класи, розповідає директорка СШ №134 Лариса Кульбач. Також у школі нанесено розмітку для дотримання дистанції між школярами.

До 1 вересня заплановано завершити реновацію Навчально-виховного комплексу № 106, Навчально-виховного комплексу № 148, Спеціалізованої школи № 7 з поглибленим вивченням іноземних мов, Середньої загальноосвітньої школи № 105. Також до кінця року планується закінчити роботи в Середній загальноосвітній школі № 124. При цьому, у Середній загальноосвітній школі № 15 роботи будуть тривати і в 2021 році.

Як розповідає директор КЗО HBK №139 Владислав Полушкін, у цьому навчальному закладі капітального ремонту не було 30 років, тож санвузли та їдальня були застарілі. Зокрема, у санвузлах встановили безконтактні крани, а це теж додаткова безпека для дітей в умовах адаптивного карантину. У їдальні найскладніші роботи з демонтажу вже зробили, зараз триває монтаж.

З 1 вересня 2020 року запланована кількість учнів загальноосвітніх закладів Дніпра буде складати понад 102 тис. дітей, серед яких першокласників – 10 593 дитини.