Як цього року у Дніпрі святкуватимуть День міста

У Дніпрі до Дня міста, який святкуватимуть 14 вересня, підготовлено безліч цікавих заходів. Основна їх частина традиційно проходитиме на Січеславській Набережній, зокрема на Фестивальному причалі. Родзинкою стане масштабний карнавал «I love Dnipro», який розпочнеться о 12:00. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«День міста у такому форматі ми проводимо вже четвертий рік поспіль. Щоразу ми ретельно готуємося до цього заходу. Маємо надію, що організація свята виходить у нас на високому рівні. Основне дійство цього року – це святкова карнавальна хода, яка стартуватиме від площі Героїв Майдану. Нагадаю, ідея виникла три року тому. Торік захід зібрав 10 232 учасники, за що отримав відзнаку Національного реєстру рекордів України у категорії «Наймасовіша святкова хода до Дня міста». На сьогодні для участі зареєструвалося близько 10 тисяч людей. Вони зможуть отримати грошові призи: по 50 тисяч гривень за найкращу колону та рухому платформу, 10 тисяч отримає учасник у найкращому костюмі та ще 10 – найнезвичайніший рухомий засіб», – розповів заступник міського голови Олександр Шикуленко.

У рамках карнавалу «I love Dnipro» відбудеться одразу кілька фестивалів: Всеукраїнський фестиваль духових оркестрів «Dnipro Spirit of orchestras», фестиваль вуличного танцю «DNEPR Street battle» та гастрономічний фестиваль «Ай да Еда-2019!». Також на площі Героїв Майдану вже об 11:00 можна буде спостерігати за масштабною битвою хорів. У цьому проєкті візьме участь 700 людей. Яскравим буде танцювальний флешмоб «Дніпро єднає покоління». Він збере понад 300 учасників на площі Героїв Майдану о 16:00. Окрім культурних заходів, на містян чекають багато спортивних подій, зокрема Відкритий чемпіонат України з Drag Racing, турнір на звання «Найсильніша людина України-2019», водне та авіашоу.

«На Набережній Заводській біля Льодової арени відбудеться офіційний третій етап Відкритого чемпіонату України з Drag Racing.  Участь у змаганнях братимуть близько 100 машин. Офіційне відкриття відбудеться о 13:00. Захід триватиме загалом з 9-ї ранку до 8-ї вечора. Також ми очікуємо, що буде встановлено рекорд України на максимальне знаходження автомобілів «Porsche» в одному місці. Це буде круте видовище. Призовий фонд чемпіонату становить 100 тисяч гривень. Ще один видовищний захід, про який слід сказати, – це спортивне водне шоу, що розпочнеться о 17:00 в акваторії Дніпра біля Фестивального причалу. Там майстерність демонструватимуть найкращі представники воднолижного спорту. Потім річкою до фонтана пройдуть близько 150 спортивних човнів, замикатимуть їх сапи, на них пересуватимуться дівчата у костюмах супергероїв. І новинкою цього року є вітрильна регата, яка відбудеться о 20:30. Яхти, що ходитимуть річкою, будуть прикрашені ліхтарями та ілюмінацією», – розповів начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики ДМР Олександр Осипов.

Увечері на містян і гостей свята чекають два великі концерти. О 17:00 біля театру ім. Т.Г. Шевченка виступатиме гурт «Baccara», а о 19:00 на великій сцені  Фестивального причалу співатимуть спеціальні гості  –  Jerry Heil та Оля Полякова.

Також спеціально до свята 13 вересня о 17:30 містянам презентують місце, яке обіцяє стати ще однією візитівкою Дніпра – сквер «Прибережний» (вул. Набережна Перемоги, біля аквапарку).

«Сквер «Прибережний» має стати особливим місцем, тому що раніше тут була занедбана територія, а зараз це чудовий сквер із сучасною підсвіткою, інфраструктурою, де висаджено багато дерев. І головне, що там буде – унікальне не тільки для України, а й, як запевняють підрядники, для всього світу, лазерне аудіосвітлове шоу. Воно буде проєктуватися через затоку Дніпра на зелену зону протилежного берега – 500 метрів над водою. У всьому світі проєктування відбувається на землю чи будинки, а в нас – із землі крізь площу води, в якій віддзеркалюватиметься це шоу на крони дерев. Це дійство буде перманентним, тобто повторюватиметься. І це стане візитівкою, як і в інших містах світу: коли люди знають, що у певний час потрібно прийти та привести своїх гостей, щоб побачити грандіозне видовище», –  розповів директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.
Прем’єра унікального шоу відбудеться ввечері 13 вересня у сквері «Прибережний».

УВАГА! 14 вересня в’їзд до центру міста автомобілям буде заборонено. Організатори заходу просять заздалегідь спланувати маршрути. Інформацію про перекриття руху та зміни у роботі транспорту буде повідомлено додатково.