Як у Дніпрі мужні чоловіки кошеня рятували (Фото)

«Вісті Придніпров’я» щоденно знайомлять своїх читачів зі історіями з життя тварин та людей. Нерідко, це трагічні ситуації, але з щасливим кінцем. А от вчора дніпровський волонтер Євгенія Новачок розповіла нам справжню комічну, і навіть трохи детективну історію порятунку маленького життя.

rjn

Кішка – конспіратор

Євгенія під час вечірньої прогулянки з собакою почула жалібне нявкання. «Малий сидів на даху одноповерхового магазину. Власне, сидів він там з понеділка. Але тоді я подумала, що малий видряпався по дереву, то, можливо, спуститься», – каже волонтер.

Євгенія вирішила зателефонувати в МНС і попросити про допомогу.

«А це лотерея, бо часто трапляється, що вони відмовляють. Та мені пощастило, виклик прийняли. Бригада приїхала хвилин через 5, я лише встигла завести свого собаку додому та захопити рушник й фотоапарат. Показала хлопцям місце, сказала, що заберу кошеня додому. Вони здивувались, та приємно. Я вже не стала їм казати, що на мене вдома чекає ще 16 котів». – розповідає Євгенія.

22382419_1777887465844010_7989157360108085480_o

Тільки-но рятувальники поставили драбину до стіни, як малий бешкетник кудись шугнув. Наверх піднялось двоє хлопців з ліхтарями. Визначили, що кошеня ховається за металевою пластиною, що прикріплена до стіни, але інструменту, щоб її зняти, не мали. Просунули до отвору мобільний, зняли на відео, що таки там великий простір і кошеняті є, де сховатись. Що робити?

«Кажуть, шукай власника магазину та проси дозволу зняти пластину. Тоді вони знов приїдуть», – розповідає волонтер.

22424291_1777887459177344_3360650759846588177_o

«Олег, давай!»

За час, що МНСники шукали кошеня, підійшло кілька людей, що вже намагались самостійно врятувати малечу. Жителька будинку розповіла початок цієї історії – виявляється, киця вирішила таким чином заховати свої дітей!

«Вона залишила двох кошенят на даху, ще коли вони були малі. Вони там жили певний час. А потім вона почала десь завіюватись по своїх справах і малі почали голосити. Ще минулого тижня кілька хлопів сусідів приходили і зняли одне кошеня, та друге спритне, весь час ховалось. І продовжувало лементувати», – розповіла жінка.

Вихід з ситуації знайшов рятувальник Олег. Він заліз на надбудову на даху, заховався там з бушлатом. Жителька накидала м’ясо по даху, аби виманити малого. Коли кошеня відійде від сховку, Олег мав накинути бушлат на отвір та заблокувати малому відступ.

«Ми принишкли. І тут, з кущів, прийшла вона – мама-киця. Вона почула, що ми полюємо на її дитинча і почала гукати малого. А тоді видряпалася деревом на дах і малий прожогом кинувся їй на зустріч. І тут пролунав дружній крик “Олег, давай!!!!!”. МНСник вистрибнув зі схованки, наче леопард на здобич. Закрив бушлатом схованку. Коти кинулися хто куди. Мама-киця в секунду збігла деревом на землю і чкурнула у кущі. А кошеня почало метатися дахом. Ми як вовк з “Ну, постривай!” кинулися ловити його, якщо впаде. Так, малий зірвався, та я виявилася спритнішою і зловила його у польоті, наче букет нареченої», – каже Євгенія.

Волонтер дуже вдячна рятувальникам і тепер малюк живе в неї. Назвали його Руфер, адже він та спритно гасає дахами.

«Це гарнюній хлопчик. Приблизний вік – 2,5місяці. Ну от тепер маю ремонтувати психіку ще одному кошеняті.  А робітникам МНС хочу красно подякувати, що не відмовили і сиділи навколо втікача майже 20 хвилин», – каже Євгенія.

Підготувала Дарина Сухоніс