Як у Дніпрі презентували «Голого короля»

Відомий український фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк цими днями представив у Дніпрі свій новий музичний альбом із нетривіальною назвою – «Голий король». Соліст розповів журналіс­там, як і коли створювався альбом, а також поділився важливими моментами із життя гурту.

Про політичний підтекст

– Андрію, розкажіть про Ваші враження від туру, можливо, трапились якісь цікаві історії?

– Це як подорож у нікуди. Я не знаю, із чим порівняти рок-тур, можливо, з відпусткою, де в тебе є дедлайни  і треба щось обов’язково робити, або з «дальнобоєм», де мусиш грати концерти. Я не можу пригадати якусь кумедну ситуацію, бо кожен новий день – це й є нова історія.

– Чому така назва альбома – «Голий король»?

– Король – це, швидше, образ людини, якій раптом здалося, що вона вища за інших: за природу, оточуючих.  І, безумовно, в цьому є політичний підтекст. Адже українці не повинні когось коронувати, сподіваючись, що таким чином вирішаться всі проблеми. Тому й виходить, що король завжди голий.

– Скільки працювали над альбомом?

– Приблизно півроку. Все відбувалось у Києві на студії «Бобіна».

Про «музичну проституцію»

– Що Вас може засмутити в музичному плані?

– Мене дуже засмучує «музична проституція», але більше – політична. На жаль, на україн­ській сцені немає гучних імен. У країні  загалом немає своїх Висоцьких і Окуджав.

– Як Вам вдається поєднувати роботу, музику, родину і відпочинок?

– Обирайте професію, де ви відпочиватимете, незважаючи на втому. Тоді все інше з’явиться як бонус.

– Чи допомагаєте молодим  талановитим колективам?

– Якщо до мене звертаються із проханням поділитися досвідом – залюбки це роблю, але тільки з тими людьми, в яких вірю та в кого є потенціал. Також продюсував дві команди – «Pianoбой» і «O.Torvald».

Про темну сторону

–  Яким Ви бачите подальший розвиток гурту?

– Швидше за все, збільшиться його склад. Мені потрібні ще музиканти, вокалісти та вокалістки. Можливо, зробив би сайт-проект. Або ж поекспериментував зі стилістичною манерою виконання.

– Що треба зробити, щоб потрапити до Вашої команди?

– Нічого. Потрібно любити свою справу, бо рано чи пізно – ви прийдете до результату.

– Що для Вас є найціннішим у музиці?

– Як можна відокремити цінніше у тому, що для тебе – найцінніше? Можливо, легкість, політ, повне відчуження від побуту. Концерти дають можливість бачити людей з піднесеного боку, адже зазвичай глядачі залишають удома свою темну сторону. Це втілює віру в те, що все буде добре. Взагалі, я вважаю, що музика лікує.

Аліна Маякова