Як у Дніпрі забезпечують дозвілля дітей під час карантину

У Дніпрі для дітей, що перебувають на карантині, забезпечені умови для дистанційного навчання. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Ми не штрафуємо батьків, якщо їх діти знаходяться на вулиці. Але ми рекомендуємо під час карантину дітям залишатися вдома і займатися улюбленими справами, допомагати батькам. Також не забувайте, що карантин – це не канікули: приділяйте увагу дистанційному навчанню. Ми закликаємо батьків бути відповідальними, не залишати одних вдома дітей віком до семи років», – розповіла начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП в Дніпропетровській області Наталія Лазаренко.

Директорка НВК № 131 Олена Кізіль зазначила, що для дистанційного навчання дітей наразі існує безліч ресурсів, але батькам необхідно контролювати час перебування дитини в інтернеті. «Для цього є освітні платформи з різних предметів. Так, департамент гуманітарної політики спільно з телеканалами презентував відеоуроки. Минулого тижня такі з’явилися з основних предметів для 9 – 11 класів, а цього – для інших класів. Матеріалу достатньо для зайнятості школярів і це дасть змогу швидше вчителю наздогнати матеріал після карантину. Зазначимо, що багато платформ в інтернеті наразі стали безоплатними», – розповіла Олена Кізіль.

Голова батьківської ради при міському голові Володимир Єсаулов закликав усіх до виконання умов запровадженого карантину. «Це не чиясь забаганка, це зроблено для збереження нашого життя і здоров’я. Батькам необхідно бути готовими й сформувати для себе і дітей графік проведення дозвілля в обмежених умовах. Чим чіткіше ми дотримуватимемося рекомендацій, тим швидше закінчиться цей період. Головне для нас – це психологічне здоров’я дітей. Рівень успішності в школі буде надолужено і для цього педагоги за тиждень зробили ривок в онлайн-освіті», – зазначив Володимир Єсаулов.