Як у Петриківці жінки руйнували стереотипи

В останній день січня у смт Петриківка зібрались жінки-лідери, які зробили та продовжують робити внесок у соціальний, культурний, економічний та політичний розвиток країни. Їхня мета – надихнути представниць прекрасної половини людства брати активну участь у громадському та політичному житті.

«Це зробила вона. Це робить вона. Це зробить вона» – таку назву мав форум, який відбувся у Петриківському опорному закладі освіти І-ІІІ ступенів. Організував захід Національний демократичний інститут міжнародних відносин (НДІ) в рамках програм «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) та «Сприяння рівності та протидії дискримінації». Понад 60 учасниць із 6 об’єднаних територіальних громад Дніпропетровської області, зокрема, з Петриківської, Слобо­жанської, Піщанської, Миколаївської, Царичанської та Могилівської ОТГ говорили про роль жінок у громадському та політичному житті України.

Також лідерки, які планують балотуватися на місцеві вибори у 2020 році, обмінялися думками про наявні бар’єри для жінок на шляху до успішної політичної кар’єри та подискутували про можливі методи їхнього подолання. Учасниці розповіли, чому вирішили балотуватися, що надихнуло їх на цей крок та дали поради жінкам, які ще вагають­ся брати участь у виборах. «Треба бути впевненою у своїх силах. Видатні жінки жили в різні часи і були різного походження, але кожна мала щось унікальне, що спонукало її долати власні страхи. Тому, я вважаю, ми також їх подолаємо, адже ми з вами неповторні», – зазначила Вікторія Акімова, учасниця форуму.

До речі, кілька років тому було видано двотомник «Це зробила вона» та «Це теж зробила вона». Частину накладу видання надіслано до бібліотек усієї  країни.

 

Ярослава Хлєбникова,

фото agroportal.ua