Young woman feeling unwell and sick in office

Як уберегтися від грипу на роботі: прості поради

Історично склалося так, що ви умудрилися не захворіти взимку, але це не означає, що у вас мінімальні шанси це зробити. Особливо тоді, коли у вашому оточенні або колективі є достатньо людей, які виходять з дому, коли їм зле. Що ж робити, якщо ви не хочете долучитися до них? Про це пише maximum.fm.

Експерти назвали кілька простих порад, які допоможуть не захворіти в оточенні тих, хто вже це зробив.

Не забувайте, що більшість вірусів ширяться не лише в повітрі, а й осідають на різних поверхнях, у тому числі й на ваших руках. До слова, якщо вам доводиться ділити один стіл або ноутбук – обов’язково мийте руки або обробляйте їх дезінфектором. Цим же засобом можна пройтися й по клавіатурі та мишці, а також поверхні меблів.

Частіше провітрюйте приміщення

Повітря – це те середовище, через яке вірусні частинки переходять від людини до людини. Це означає, що якщо ви очистите повітря, то й ризик зараження стане меншим. Усе просто.

Не забувайте про вологе прибирання

Це стосується дому, в який ви можете принести віруси та бактерії, до прикладу, з роботи. Вони можуть жити в домашньому пилу кілька днів, а отже вологе прибирання суттєво скоротить їх концентрацію. Бажано це робити хоча б через день. На роботі не лінуйтесь витирати стіл і стілець вологими серветками.

Гаджети теж потрібно витирати

За даними досліджень, смартфон – один із найбільш брудних предметів. На корпусі смартфона осідає пил, бактерії та, звичайно ж, віруси. Обробіть свій улюблений пристрій вологими серветками, і робіть це регулярно.

Зволожуйте слизові

Слизова оболонки носа, рота та горла – бар’єр на шляху інфекцій. Коли слизові пересихають, вони не справляються зі своїми функціями, і вірус безперешкодно проникає в організм. Щоб допомогти слизовим працювати на відмінно, використовуйте зволожувальний сольовий розчин.