Як учні Дніпра прощалися зі школою (Фото)

Сьогодні, 26 травня, у 160 школах Дніпра закінчився навчальний рік. Літні канікули розпочалися для майже 92 тисяч учнів. Попереду у випускників вступ у вузи, а у школярів – відпочинок. Так, у найближчі три місяці в Дніпрі працюватиме 160 пришкільних і позашкільних таборів. Тут відпочиватимуть близько 10 тис. дітей. Повідомляють у прес-службі міської ради.

18741877_1511437378907421_1841147697_n

Цього дня на найзворушливішому святі побували і «Вісті Придніпров’я». Наприклад, у дніпровській школі №46 свято останнього дзвоника завжди особливе. Бо тут його щороку осучаснюють – нові пісні, хореографія, флешмоби з кульками, акапельні виступи учнів та перфоманси від першокласників.

1

«З кожним роком у нас свято стає більш модерновим. Навіть класні керівники, у яких не випускні класи, беруть участь. Я сьогодні вдягнулась у жовто-блакитному стилі, навіть манікюр відповідного кольору», – розповідає вчитель 8 класу Анжела Біцаєва.

2

Усі схвильовані, тремтячими руками допомагають одне одному вдягнути стрічки з особливим для них словом «Випускник 2017», у багатьох дівчат та вчителів вже сльози на очах.

«Мені довірили особливе завдання – дзвонити останній дзвоник! І це дуже приємно, адже школа для нас залишиться тим шматочком дитинства, до якого будемо повертатися в думках. Сподіваюсь, після випуску ми також будемо спілкуватися», – каже 11-класниця Таїсія Калейник.

3

Останній дзвоник та урочиста лінійка в кожній школі – це день, який об’єднує малюків-першачків, випускників різних років та батьків, які хочу сфотографувати кожну хвилину цього дня. Деякі першокласники не стримують емоції – дуже багато відповідальності від них вимагають.

4

А хтось прийшов на свято  одразу декількома поколіннями. Випускницю Надію Лєщенко прийшла підтримати її молодша сестричка Іра. Дівчинка схвильовано слідкує у тата на руках за тим, як її доросла сестричка виголошує промову і танцює.

5

Але кожне свято вимагає дисципліни. У цій школі за нею стежить Валерія Гузема, оперуповноважений сектору кримінальної поліції «Сьогодні все спокійно, діти поводяться відповідально. Для поліції це традиційна практика – ми працюємо під час ЗНО, останніх дзвоників та випускних. Дуже приємно бачити щасливих дітей, здається, зовсім нещодавно ми так само танцювали вальс». – каже Валерія Гузема.

6

Акорди вальсу, батьківські сльози і ось вже дзвенить останній дзвоник. Класні керівники ведуть свої дорослих дітей на останній урок. Сміх, селфі, обійми та побажання успіхів. Це день, який вони згадають ще не раз. День, коли ти дитинство залишиться за шкільною партою, а вони зроблять такий важливий крок вперед…

7

Фото Дарини Сухоніс, прес-служби міської ради