Як виглядає найдорожчий у світі мотоцикл (фото, відео)

Швейцарський кастомайзер Bündnerbike побудував на базі чопера Harley-Davidson Softail Slim S найдорожчий у світі мотоцикл, прикрашений 360 діамантами та вбудованим у бензобак годинником. Вартість – 1,8 мільйона швейцарських франків (близько 1,79 мільйона доларів США), повідомляє “Радіо Максимум”.

Байк підготовлений у співпраці з маркою годинників Bucherer і отримав назву Blue Edition. У роботі над проектом було залучено вісім чоловік з Bündnerbike і Harley-Davidson, які витратили рік на розробку і 2500 годин на створення мотоцикла.

Байк має унікальний синій колір завдяки шестишаровому покриттю, нанесеному поверх посрібленого металу. Сама технологія нанесення тримається в секреті.

Деякі деталі позолочені, а бензобак прикрашають майже чотириста діамантів, серед яких є навіть камінь на 5,4 карата. Він знаходиться в спеціальному знімному кейсі, закритому броньованим склом.

На іншій стороні бензобака знаходиться ще один схожий сейф. У ньому знаходиться особливий годинник марки Carl F. Bucherer, підготовлений спеціально для цього проекту.

Раніше стало відомо, що перший у світі супербайк – Vincent Black Lightning – продали за 929 тисяч доларів. Всього випущено 30 екземплярів такого мотоцикла.