Як виграти візу до Сполучених Штатів Америки

У прес-клубі ДОО НСЖУ відбулась прес-конференція на тему: «Диверсифікаційні візи США (Грін-Кард) та проблеми візового шахрайства». Як не потрапити на гачок до злочинців та про тонкощі оформлення заявки, розповів Віце-Консул США Ед О’Брайн.

Візова лотерея Грін-Кард діє в Україні з 1990 року і розігрується раз на рік. Минулого року українці подали понад 1,3 млн. заяв. З них візу отримали близько 1, 5 тис. осіб.

«Найкраще подавати заяву самостійно. Форма для заповнення є дуже простою і тому, якщо ви внесете всі свої данні самостійно, знатиме, що все зробили правильно. Якщо ж все ж таки вирішили звернутися до сторонньої особи по допомогу, то ми рекомендуємо бути присутніми під час подачі заяви аби бачити яка інформація подається», – говорить Віце-Консул США Ед О’Брайн.

За його словами, участь у розіграші Грін-Карти безкоштовна. Найголовніше в лотереї – це реестраційний код, який видається кожному, хто заповнив заяву на участь.

«Після того, як людина заповнює реестраційну картку, на екрані з’являється номер, який обов’язково треба зберегти, тому що саме завдяки йому людина дізнається виграла вона візу чи ні», – зазначає Віце-Консул.

Подавач самостійно перевіряє свою «вдачу». Сполучені Штати ніколи не розсилають повідомлень про виграш ані звичайною поштою, ані електронною. Подавати заявку на розіграш візи до США можна вже з 4 жовтня цього року, результати будуть у травні 2017 року. Заповнити заяву можна на сайті www.dvlottery.state.gov. Віце-Консул зазначив, що Україна входить до п’ятірки держав, громадяни якої активно беруть участь у візовій лотереії. Спробувати свою вдачу бажають усі – від студентів до пенсіонерів з багатьох куточків країни.

Анастасия Нефретова

Залишити відповідь