Як яблучний оцет допомагає подовжити життя

Якщо ви хочете залишатись здоровими та жити довше, ви повинні дбати про себе протягом всього життя. Необхідно харчуватись правильно і збалансовано та регулярно займатись спортом. Доведено також, що включення яблучного оцту у раціон допомагає зменшити ризик серцево-судинних захворювань, знижує рівень холестерину у крові та сприяє довголіттю, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Популярність яблучному оцту забезпечили його протимікробні та антиоксидантні ефекти. Також однією з його відомих переваг є зменшення рівня цукру в крові, що знижує ризик розвитку діабету 2 типу, а також допомагає контролювати його симптоми.

Встановлено також, що яблучний оцет допомагає у боротьбі з хворобами серця. Наприклад, дослідження, опубліковане Національною медичною бібліотекою США, вивчало вплив оцтової кислоти на рівень холестерину та тригліцеридів у крові пацюків. Наприкінці експерименту у сироватці крові тварин, які приймали оцтову кислоту, був значно нижчий вміст тригліцеридів та холестерину. Підвищений рівень холестерину – це один з найпоширеніших факторів ризику серцевих захворювань.

Крім того доведено, що яблучний оцет сприяє зниженню артеріального тиску у щурів, а спостережне дослідження, яке проводили науковці з Гарварду, показало, що жінки, які використовували салатні заправки з оцтом, мали менший ризик розвитку хвороб серця.

Дослідження, опубліковане Національною медичною бібліотекою США та Національним інститутом охорони здоров’я, показало, що вживання двох ложок яблучного оцту допомагає контролювати вагу та зменшити відсоток жиру в організмі.

Крім того, яблучний оцет – це доступний засіб, який допомагає прискорити втрату вісцерального жиру.

Таким чином, яблучний оцет може допомогти вам схуднути, зменшити рівень холестерину у крові, а також контролювати симптоми діабету. Ввівши у свій раціон яблучний оцет, ви можете збільшити тривалість життя.