Як зберегти зір при використанні смартфона?

Лікар-офтальмолог Тетяна Павлова розповіла про способи збереження зору при використанні гаджетів. Спеціаліст заявила, що короткозорість вже називають епідемією століття.

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що близько половини населення Землі через 30 років буде мати це захворювання. За словами лікаря, для профілактики необхідно своєчасно звертатися до офтальмологів, про це публікує “Країна Здоров’я”.

Так, Тетяна Павлова зазначила, що до сих невідомо, скільки часу можна безпечно сидіти за екраном телефону, так як це залежить від стану акомодаційного апарату очей.

При цьому основними причинами погіршення зору спеціаліст назвала читання з екрану смартфона, позу людини або неправильне освітлення. Але головною проблемою є перезавантаження м’язу, який відповідає за роботу поблизу.

У разі погіршення зору офтальмолог рекомендувала дотримуватися режиму зорового навантаження, рідше користуватися смартфоном, а також не спати поруч з ним. Якщо з якоїсь причини обмежити час роботи з гаджетом не вдається, то потрібно частіше робити перерви, під час яких можна дивитися вдалину.

фото: з відкритих джерел