Як зменшити кількість цукру в щоденному раціоні

Цукор – це біла смерть, пам’ятаєте? Тому дуже рдимо зменшити кількість його споживання до мінімуму. Повідомляє Наша мама.

1. Найкраще відмовтеся від солодких напоїв. В першу чергу це стосується газованої води. У ній немає ніякої поживної цінності, зате калорій – скільки завгодно! Замініть газованими напої натуральними соками (ретельно досліджуйте склад або готуйте самостійно) і пийте більше води.

2. Проведіть ревізію холодильника. Переконайтеся, що в будинку не залишилося нездорової їжі, яка можетвас спокусити. Постарайтеся позбутися від “”шкідливих”” і наповнити холодильник корисними продуктами: фруктами, горіхами, сухофруктами і чорним шоколадом (так-так, його можна, але тільки з 85% вмістом какао).

3. Вивчіть етикетки. Цукор може знаходиться в зовсім несподіваних продуктах, наприклад, макаронах, соусах і навіть хліб! Тому завжди уважно читайте склад і не дозволь себе обдурити. На думку лікарів, дорослій людині можна вживати не більше 6-7 чайних ложок цукру в день (близько 30 грам).

4. Тренуйте смакові рецептори. Люди, які відмовляються від цукру на якийсь період часу, часто вражені тим, яке солодке може бути звична їжа. Постарайся “налаштувати” свої смакові відчуття на правильну хвилю. Наприклад, приготуйте мюслі з горіхами і медом, з’їжте шматочок гіркого шоколаду або додайте фрукти в натуральний йогурт. Це поможе не відчувати себе обділеною, але значно оздоровить організм.

5. Готуйте їжу самостійно. Кращий спосіб проконтролювати потік цукру в організм – це приготування. В інтернеті є безліч рецептів корисних солодощів без додавання цукру. Ві можете самостійно приготувати печиво, млинці і навіть тісто для піци, в яких не буде прихованих “гидот”.