Як знизити цукор в крові: домашні рецепти

Рівень глюкози вважається одним з найважливіших біологічних показників. Нормальний рівень цукру в крові на голодний шлунок повинен становити 3,6 — 5,8 ммоль/літр. Звичайно ж, точне значення визначити неможливо, так як воно залежить від індивідуальних особливостей кожної людини. Однак іноді в організмі відбуваються збої і порушуються обмінні процеси. Організм перестає виробляти достатню кількість інсуліну і, отже, рівень цукру в крові значно збільшується. Пише vidpoviday.com.

Як знизити цукор в крові вівсом

Овес – дуже ефективний засіб, який використовується для лікування багатьох захворювань, в тому числі і для зниження рівня глюкози. Лікувальний засіб дуже легко приготувати. Половину склянки вівса необхідно залити 600 мл кип’яченої води. Необхідно кип’ятити суміш на водяній бані протягом 15 хвилин, потім настоювати близько години.

Рекомендується приймати по півсклянки відвару тричі на день перед їдою. Тривалість лікування вівсом – 30 днів. Не менш корисним виявиться сік із стебел вівса, який рекомендується приймати по половині склянки перед їжею двічі в день.

Як знизити цукор в крові насінням льону

Насіння льону необхідно подрібнити в кавомолці. Після цього чайну ложечку приготованого порошку залити 200 мл кип’яченої води. Настоювати 30-40 хвилин, після чого остудити. У приготований настій потрібно видавити сік половини лимона. Настій проціджувати не потрібно. Після приготування потрібно випити його залпом, після чого не приймати їжу ще 2 години. Якщо дотримуватися рекомендацій, то рівень глюкози почне знижуватися вже через 3 години. Також можна використовувати ціле лляне насіння, додаючи його в салати і каші.

Як знизити цукор в крові гречкою

Гречка вважається не менш ефективним засобом, який допоможе досягти бажаного рівня глюкози в крові. Хороша гречка тим, що містять мало вуглеводів, але багато корисних речовин. Крупу потрібно подрібнити в кавомолці. Кожен вечір столову ложку перемеленої гречки потрібно заливати 200 мл кефіру і настоювати всю ніч. Рекомендується приймати приготовану суміш щодня натщесерце за годину до прийому їжі.